Двір під ключ: у Луцьку відремонтують ще одну прибудинкову територію

0
-1
Двір під ключ: у Луцьку відремонтують ще одну прибудинкову територію
Ще в одному дворі Луцька найближчим часом розпочнеться капітальний ремонт «під ключ». 10 жовтня передали на розгляд мешканців будинків на вулиці Наливайка, 2, 4 проєкт реконструкції двору.

Про це повідомив перший заступник міського голови Григорій Недопад у фейсбуці.

Ця дворова територія перебуває у вкрай жахливому стані, ремонту там не було ще з часу заснування району.

"Ми ввели практику попередньої презентації проекту капітального ремонту, щоб дати людям можливість не тільки ознайомитися зі змінами, які їх очікують, але і взяти участь у формуванні проекту, внести власні поправки. Ця практика показує хороший результат, щоразу присутні на зборах виявляють інтерес до проекту, активно відстоюють власні позиції", – зазначив Григорій Недопад.

У дворі на вулиці Наливайка після ремонту відбудуться досить кардинальні зміни, зокрема: буде розширено дорогу до 9 метрів, створено досить велику кількість паркомісць, позаяк у власників квартир багато автівок, які паркують на зелених зонах, а то й під самими вікнами квартир.

Після ремонту біля під’їздів облаштують пішохідну зону із бордюром, тож водії більше не зможуть ставити машини впритул до будинків.

Щоправда, в ході зустрічі, виникла дискусія про облаштування ще одного заїзду в двір – відповідно до вимог ДБН, однак люди виступили проти цього. Також мешканці переймалися збереженням тополь, які перебувають а аварійному стані. Попередили людей, що капітальний ремонт слугуватиме десятки років, тому і зміни потрібно забезпечити по максимуму і на тривалий час.

Загалом проєкт сприйняли досить позитивно, адже він передбачає повну заміну асфальтового та дорожнього покриття, на яких викладуть бруківку, буде розширено проїжджу частину, збільшено кількість паркомість, облаштовано LED-освітлення, встановлено новий дитячий майданчик, облаштовано зону смітників.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні