--> Турецькі війська розібрали бетонні загорожі на сирійському кордоні і готують наступ | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Турецькі війська розібрали бетонні загорожі на сирійському кордоні і готують наступ

0
2
Турецькі війська розібрали бетонні загорожі на сирійському кордоні і готують наступ
Турецькі військовослужбовці демонтували бетонні загородження напроти сирійського міста Телль-Халаф і готуються почати вторгнення на даній ділянці кордону.

Про це повідомила в четвер сирійська телестанція Al Ekhbariya, пише УНН з посиланням також на CNN Turk.

За її інформацією, в середу турецька артилерія вже вела обстріл населених пунктів в долині річки Хабур, де знаходиться Телль-Халаф — один з центрів стародавньої месопотамської цивілізації на півночі Сирії. У цьому районі проживають християни-ассірійці, які вважаються релігійно-етнічною меншиною в Хасеці.

Згідно з інформацією агентства SANA, на півночі провінції Ракка турецькі військовослужбовці проникли вглиб сирійської території і зайняли чотири селища в околицях прикордонного міста Телль-Аб’яд. У середу представник коаліції “Сили демократичної Сирії” (СДС) Мустафа Балі повідомив телеканалу Al Mayadeen, що курдським загонам вдалося відбити на цій ділянці фронту атаку турецьких військ і формувань сирійської опозиції.

Міністерство національної оборони Туреччини заявило в четвер, що збройні сили республіки в перші години нової транскордонної операції “Джерело миру” в Сирії нанесли удари по 181 “об’єкту терористів”, як називають в Анкарі бійців СДС.

Державне сирійське агентство SANA назвало вторгнення турецьких військ агресією. За його відомостями, в ході бомбардувань і обстрілів, які вели турецькі війська, в місті Камишли і його околицях загинули не менше восьми мирних громадян, в тому числі троє дітей, ще 14 осіб отримали поранення.

Повідомлення про потерпілих надійшли також з населених пунктів Дербас і Мешрефа в прикордонному районі Рас-ель-Айн, куди увійшли турецькі війська.
Теги: війна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні