У селах району на Волині встановили дев’ять дерев’яних зупинок. ФОТО

0
1
У селах району на Волині встановили дев’ять дерев’яних зупинок. ФОТО
У селах Камінь-Каширського району облаштували 9 новеньких дерев’яних зупинок.

Встановил зупинки лісники ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс». Зокрема, зупиночні пункти облаштували у селі Боровно, Старі Червища, Оленине, Волиця, Винівок, Качин та на повороті з траси Ковель-Камінь-Каширський, повідомили в пресслужбі Волинського ОУЛМГ.

Проблеми відсутності комфортних місць зупинки громадського автотранспорту подекуди роками потребували вирішення. Не всі громади могли дозволити собі їх облаштування. Лісівники знайшли оптимальний варіант – зупинки виготовляють із дерева, що водночас зручно, і гарно, і якісно.

«Встановлено 9 зупинок у різних місцях. Це села Боровно, Старі Червища, Оленине, Волиця, Винівок, Качин та інші», – розповів інженер з охорони та захисту лісу ДП «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» Сергій Віруцький.

Зупинки встановлюють у тих місцях, де спостерігається найбільше скупчення людей.

«Досить часто в районі можна було побачити ситуацію, що автобус зупиняється в селі, а зупиночного місця не облаштовано взагалі. Таким чином було ухвалено рішення зробити кілька таких зупиночних пунктів. Ми намагаємося якомога тісніше співпрацювати з місцевим населенням, адже самі живемо у громаді. Приємно, що тепер люди вже мають змогу користуватись зупинками, перечекати негоду і дочекатися прибуття громадського транспорту. Досить важливим це питання було для мешканців села Качин», – розповів Сергій Віруцький.

Такою «обновкою» не може натішитись голова Качинської сільської ради Олександр Войтюк. За його словами, на території сільської ради було ще дві зупинки – з часів радянської влади. Однак у самісінькому центрі села, де сходиться три основних дороги, що сполучають із сусідніми селами, автозупинки взагалі ніколи не було.

«Зупинка встановили в рамках співпраці сільської ради з державним підприємством «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс». У цьому була дуже велика потреба, адже тут скупчується значна кількість людей, які прямують чи то в сусіднє село, чи в райцентр. У нашій сільській раді немає достатньо коштів, аби облаштувати такі споруди власними силами. Ми поспілкувались з лісівниками – і вони відгукнулись на наше прохання та допомогли вирішити цю проблему. Близько місяця тому тут встановили дерев’яну зупину», – розповів голова Качинської сільської ради Олександр Войтюк.

Селяни радіють зробленому, адже тепер можна в нормальних умовах дочекатися громадського транспорту, і є куди сховатися від негоди, коли автобус ще не прибув.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні