--> У Луцьку мітингували проти капітуляції. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку мітингували проти капітуляції. ФОТО

8
-3
У Луцьку мітингували проти капітуляції. ФОТО
У Луцьку відбулася попереджувальна акція протесту проти капітуляції України у війні з Росією.

Близько 300 людей вийшли на Театральний майдан у неділю, 6 жовтня, щоб висловити заперечення проти будь-яких спроб влади ухвалити рішення, які призведуть до поразки у війні з Росією, як-от формула Штайнмаєра, «особливий статус» для Донбасу тощо.

Громадянська акція в Луцьку розпочалася одночасно з подібним заходом у Києві на Майдані Незалежності – о 12-й годині. Її організував Волинський комітет протидії капітуляції.

Акція відбувалася без партійних прапорів і гасел. Лише національна символіка – синьо-жовта, червоно-чорна, кримськотатарська. Як зазначає створений у Києві Рух опору капітуляції, патріотичні політики можуть бути партнерами, але не можуть диктувати свій порядок денний.



Модератор заходу в Луцьку депутат міської ради Павло Данильчук повідомив, що акція відбувається в режимі «вільного мікрофона», де кожен має право висловити свої думки і пропозиції, що робити далі.

Павло Данильчук, зокрема, зазначив: «Проти кого сьогодні виходять люди на Майдан? Ми не виходимо проти якихось політичних еліт чи посад. Ми виходимо проти капітуляції. Кожен з нас має свої думки, якісь свої переконання. Але сьогодні ми хочемо поспілкуватися разом».

Акцію в Луцьку розпочали з хвилини пам’яті волиняна, бійця 14-ї бригади Юрія Тишика, 28-річного військовослужбовця, який загинув на передовій від кулі ворожого снайпера і якого сьогодні ховають в селі Мизове Старовижівського району.

«Це як показник того, що війна триває. І тим більше про якусь капітуляцію не може бути будь-якої мови. Вшануємо Героя Юрія Тишика, 28 років, а також усіх героїв, які поклали життя у цій війні, хвилиною мовчання», – закликав Павло Данильчук.



Координатор акції на Волині розповів, що після створення Волинського комітету протидії капітуляції його учасники зустрілися з багатьма політичними, громадськими, ветеранськими організаціями. У четвер, 3 жовтня, провели пікет у Волинській обласній раді та адміністрації.

«В нас була основна вимога – провести позачергові сесії Волинської обласної і Луцької міської рад щодо ухвалення відповідних звернень органів місцевого самоврядування про недопущення підписання так званої формули Штайнмаєра, а також інших вимог, які перед нами ставить агресор – Російська Федерація. На сьогодні ми не почули жодної позитивної реакції ні від керівництва Луцької міської ради, ні від Волинської обласної ради», – розповів Павло Данильчук.

Обранець луцької громади зазначив: «Волинь повторює долю 5-річної давнини. І це поганий сигнал для тої влади, яка сьогодні керує нашим містом та областю».

За словами Павла Данильчука, 14 депутатів Луцької міської ради подали поставили підписи під зверненням до секретаря ради скликати на вівторок, 8 жовтня, позачергової сесії, аби ухвалити відповідне звернення до керівництва країни.

Першим підійшов до мікрофона Микола Федік, депутат Луцької міськради, голова фракції ВО «Свобода».

«Коли ми дізналися, що наша влада погоджує формулу Штайнмаєра, ми відклали всі свої політичні амбіції, неузгодження, які є в різних політичних партіях, громадських організаціях, і вирішили, що не можна цього допустити, об’єднали свої зусилля, створили Комітет протидії капітуляції і разом намагаємося відстояти інтереси нашої Української держави. На жаль, так сталось, що наша на теперішній час українська влада, в тому числі Президент України, повністю провалюють міжнародну політику», – сказав Микола Федік.

За його словами, нинішнє керівництво країни демонструє «нерозуміння потреб України щодо війни на Сході України, нерозуміння потреб ветеранів і тих, хто там воює».



Перед присутніми також виступили: депутат Волинської обласної ради, член ВО «Свобода» Олександр Пирожик; представник Самооборони Волині Сергій Чуріков; голова громадської організації «Кримські татари Волині» Сервер Зенідинов.

«Чому керівництво України не згадує Крим? Адже Крим – це Україна! Якого біса давати жителям ОРДЛО особливий статус? Бо вони не хочуть жити за законами України? – риторично запитав Сервер Зенідинов. – Кримські татари з моменту здобуття Україною незалежності підтримують її. І якби в Криму створили національну кримськотатарську автономію, Україна його б не втратила».



Слово взяла Валентина Мазурик, незряча лучанка, волонтер, яка з початку війни на Сході зв’язала солдатам не одну сотню теплих шкарпеток.

«Я дуже добре знаю, як воювали солдати у 2014 році, – мовила пані Валентина. – Їм давали по жмені набоїв і по дві гранати. Але часто-густо їх виручали від голоду, від смерті місцеве населення. Не було форми, але вони собою прикрили Україну. Зараз ми зовсім в іншому становищі. Наша армія вже всім забезпечена. Правда, вона потребує нашої волонтерської підтримки, як і раніше. Мені здається, що причин для капітуляції зараз немає. Влада, якщо вона хоче це зробити, ми їй цього не дамо».



Координатор заходу в Луцьку Павло Данильчук зачитав резолюцію віча, яке паралельно відбувалося на Майдані Незалежності в Києві.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Обгородити отой сєпарський регіон колючим дротом і поставити таблички "Особливо небезпечна зона" Ось такий "особливий статус" їм надати!,
Відповісти
Це Павло повторює долю Волині п'ятирічної давнини. Історія тебе розсудить, казали тоді, тільки розсудила не історія, а сьогодення і вдруге не буде, як вперше.
Відповісти
Ні "Свободі" в Україні!!! Знову людей каламутять?! Нероби!
Відповісти
Усіх хто на мітингу кричить ні капітуляції,відправити на фронт,на заміну хлопцям,побачим що вони почнуть кричати через місяць,коли в них почнуть стріляти...
Відповісти
"Капітуляціі" чомусь не хочуть тільки ті, хто там не воює, чи хто не чекає своїх рідних звідти нарешті. А цим "красеням" на майданах і хворим білецьким правосєкам тільки дай війну. Коли нарешті наші люди порозумнішають
Відповісти
20-25 чоловік вийшло на так званий мітинг серед якиз 15 молодих хлопців у віці 17-20 років, які повинні дякувати Зеленському за припинення вогню та встановлення довгоочікуванного миру на сході України. Ні один з молодих парубків цього мітингу не усвідомлює, що якщо не буде миру зараз то вони мусять йти на передову та підставляти свою голову під кулі. А можливо вже знають, що вони не підуть, то виходить, що знайдуться інші. Можливо і так. Одні стоять з плакатами закликають до війни, інші повинні воювати.
Відповісти
А ви особисто там були? Якщо ні, то треба було прийти в побачити, скільки з цих людей ветеранів АТО. Скільки волонтерів, які теж від куль не ховались. І запитайте в них - хочуть вони такого миру? А про припинення вогню Зеленським - хто вам таке сказав? 1+1 дивитесь? Обстріли як були так і є.
Відповісти
Який же темний досі народ на Волині. Не розуміють зовсім, що їх Зе розводить як дітей нетямущих.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні