На Волині археологи знайшли древню пам'ятку

0
-2
На Волині археологи знайшли древню пам'ятку
У вересні експедиція Інституту археології НАН України провела розвідкові роботи на городищі у селі Литовеж Іваничівського району.

Про це повідомляють на офіційному сайті Інституту археології НАН України.

Пам’ятка пов’язується, вірогідно, з давньоруським Всеволожем (Волинським) та з одноіменним середньовічним містом. Городище дуже пошкоджене водною ерозією – його західна частина розмивається р. Зхідний Буг. Наявність кількох ділянок укріплень вказує на те, що пам’ятка мала складне планування. З метою встановлення системи планування, зовнішнього вигляду укріплень та послідовності їх спорудження був розрізаний зовнішній вал городища у його північній частині, у районі розміщення нині зруйнованої церкви Параскеви П’ятниці.

Розріз валу проведений траншеєю довжиною 15 м при ширині 1 м. Встановлено, що вал не містив внутрішніх дерев’яних конструкцій і був насипаний у пізньосередньовічний період. У траншеї також зафіксовані сліди поховань. Виявлений археологічний матеріал датується XIV – XX століттями. Це фрагменти кераміки та металеві побутові предмети.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні