Педагоги луцького училища просять призначити директором компетентну особу

0
5
Педагоги луцького училища просять призначити директором компетентну особу
Трудовий колектив Луцького вищого професійного училища будівництва та архітектури просить комісію розглянути кандидатуру Шмігеля Володимира Володимировича на посаду диретора згаданого закладу. А також висловлює свою стурбованість результатами першого засідання конкурсної комісії.

Відповідне звернення трудовий колектив опублікував на сайті училища. Текст подаємо без змін.

"Звернення трудового колективу Луцького вищого професійного училища будівництва та архітектури щодо рішення першого засідання конкурсної комісії на заміщення посади директора училища

Колектив навчального закладу стурбований результатами першого засідання конкурсної комісії, яке відбулося 2 жовтня 2019 року, щодо допуску кандидатів до участі в конкурсі, оскільки особа, яка виявила бажання взяти участь в конкурсі, не відповідає оголошеним кваліфікаційним вимогам і професійній компетентності керівника навчального закладу. Претендент Бурбан А.П. не має стажу роботи на керівних посадах системи професійної (професійно-технічної) освіти та галузі економіки, для якої здійснюється підготовка робітничих кадрів у нашому училищі. Дані вимоги сформульовані у кваліфікаційних вимогах Положення про конкурс на заміщення посади директора Державного професійно-технічного навчального закладу «Луцьке вище професійне училище будівництва та архітектури» (далі – Положення).

Звертаємо увагу, що члени комісії, які є представниками від Управління освіти Луцької міської ради, проігнорували нашу аргументацію щодо порушення ними Положення в тій частині, де вказано, що вся діяльність нашого навчального закладу, згідно консультацій юристів, у відповідності з КВЕДом (від 2010 року) належить до виду економічної діяльності – будівництво, а підприємство, на якому працював наш опонент, згідно КВЕДу відноситься до машинобудівної галузі.

На зборах трудового колективу (протокол №2, від 6 вересня 2019 р.) єдиним кандидатом на заміщення вакантної посади директора училища обрано заступника з навчально-виробничої роботи та виконуючого обов’язки директора Луцького ВПУ будівництва та архітектури Шмігеля Володимира Володимировича. Він знає всі напрямки роботи навчального закладу, так як працює в училищі понад 26 років. За цей період пройшов навчання у школі резерву керівників професійно-технічних навчальних закладів (2007 рік). У 2008 р. здобув другу вищу освіту за ступенем магістра, закінчивши Центральний інститут післядипломної педагогічної освіти у м.Київ за спеціальністю «Управління навчальним закладом» та здобув кваліфікацію «Керівник навчального закладу». Цілком відповідає кваліфікаційним вимогам, має значний досвід в роботі будівельної галузі (отримавши освіту інженера-будівельника з 1985 по 1993 рр. працював на підприємстві «Волиньагробуд») та професійно-технічної освіти. За успіхи у роботі нагороджений знаками «Відмінник освіти України» та «Антон Макаренко».

Професійна діяльність Бурбана А.П. пов’язана з підприємством машинобудівної галузі ПрАТ «СКФ України». Він жодного дня не працював у системі професійно-технічної освіти, а наш навчальний заклад ніколи не здійснював підготовку робітничих кадрів для даного підприємства. Підприємство не приймало наших учнів та студентів на виробничу практику і, тим більше, не працевлаштовувало жодного із випускників.

Колектив Луцького вищого професійного училища будівництва та архітектури наполегливо просить Вас звернути увагу на дотримання комісією вимог Положення у частині кваліфікаційних вимог до керівника та врахувати інтереси колективу, який стовідсотково довіряє своєму кандидату. Навчальним закладом повинна керувати особа, яка має відповідну професійну підготовку. Колектив училища звертається до органів державної влади, яким не байдужа доля професійно-технічної освіти, відреагувати на ситуацію щодо заміщення посади директора в нашому навчальному закладі.

У разі, якщо це звернення колективу не буде враховане, ми разом із профкомом і за підтримки обкому профспілки (а така згода вже є) будемо вживати всі дозволені заходи, які не суперечать законодавству України, ст. 44 Конституції України".

Нагадаємо, директор Луцького вищого професійного училища будівництва та архітектури Собуцький Ростислав Степанович помер 26 серпня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні