--> На Волині затопили шахту | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині затопили шахту

0
0
На Волині затопили шахту
Шахта №1 «Нововолинська» припинила видобуток вугілля ще близько двох років тому. А у вересні 2019-го року розпочали проводити роботи з затоплення копальні.

Як розповів БУГу колишній директор шахти № 1 Михайло Борсук, він написав заяву про звільнення за власним бажанням 19-го вересня. Керівником копальні вже близько двох тижнів є Василь Рудець.

За словами працівників шахти, також близько двох тижнів тому були відключені насоси, які качали воду, і шахта затоплена.

“Втопили першу шахту Нововолинська, щоб заховати корупційні схеми, по яким викрадали обладнання”, – сказав на брифінгу у Верховній Раді 3-го жовтня голова профспілки гірників шахти№9 Василь Гура.

Михайло Борсук на запитання про те, чи все обладнання встигли дістати, розповів, що навряд чи все.

Як розповідають шахтарі, шахту затопили так швидко навмисне, щоб «сховати кінці в воду», адже ведеться судова справа по розкраданню обладнання шахти№1.

Обладнання і техніку, яку дістали з копальні, розповів БУГу колишній директор ДП «Волиньвугілля» Андрій Пилипюк, передали державному підприємству.

“Я рахую, що це правильно. Наше підприємтво працює на розвиток наших підприємств. Ми маємо видане все обладнання, насоси і шахта затоплюється “, – зазначив Пилипюк.

Нагадаємо, що Андрія Пилипюка звільнено 30-го вересня наказом міністерства.

На шахті тепер ведеться мова про скорочення працівників.

Як повідомили БУГу, існує ризик заболочення регіону біля копальні, якщо вода підніметься менше, аніж за 70 метрів до поверхні.

Нагадаємо, що в лютому 2019-го року колектив шахти №9 «Нововолинська» відстояв право на роботу копальні та припинення процесу реорганізації ДП «Волиньвугілля». Василь Рудець написав заяву на звільнення з посади директора копальні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні