У Луцьку хочуть карати пішоходів, які порушують ПДР

2
12
У Луцьку хочуть карати пішоходів, які порушують ПДР
У Луцьку просять посилити контроль дотримання правил дорожнього руху пішоходами.

Таку петицію зареєстрував Вадим Слива 2 жовтня на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

Атор зазначає, що пішоходи в місті щодня абсолютно безнаказано і масово порушують Правила дорожнього руху, переходячи та перебігаючи дорогу в непризначених для цього місцях або на заборонний сигнал світлофору, часто рухаючись посеред дороги між автомобілями і повністю ігноруючи будь-які зауваження від водіїв в свій бік, або ігнорують на них агресивно.

Лучанин акцентує, що особливо прикро спостерігати, коли старші люди тягнуть за руку або везуть у візку дитину між машинами, хоча до пішоходного переходу йти метрів 50 – а це і зайва небезпека для дитини, і величезна проблема у вихованні, адже дитина привчається нехтувати Правилами та елементарною безпекою руху.

Такі пішоходи часто є причиною ДТП, адже водії для уникнення зіткнення з пішоходом вимушені здійснювати небезпечні і непередбачувані маневри, а після таких ДТП винуваті пішоходи просто тікають.

"При цьому ні поліція, ні муніципальна варта не приймає жодних дій, часто пішоходи перебігають дорогу в присутності поліцейських або патрульного автомобіля неподалік і поліція вдає, що нічого не відбуваєтьс. Особливо масово це відбувається на пр. Соборності на початку підйому на міст, де закінчується паркан на розподільчій смузі та на ділянці від Північного ринку до повороту на пр. Молоді, а також на пр. Перемоги, на перехресті проспекті Відродження і вулиці Загородньої та в багатьох інших місцях", – арґументує автор петиції.

З настанням осінньо-зимового періоду, коли темніє рано і о 18-19 годині, коли люди масово повертаються з роботи і пішки, і на автомобілях, на вулиці вже темно, до того ж в дощ видимість скорочується ще більше – це створює особливо небезпечні умови і для водіїв, і для безвідповідальних пішоходів, особливо якщо пішоходи носять темний одяг і стають практично "невидимими", хоча самі цього не усвідомлюють.

Автор петиції просить вжити заходів для інформування пішоходів всіма доступними методами про небезпеку при порушення ПДР як для них, так і для інших учасників дорожнього руху, а також посилити контроль, особливо в місцях масового порушення ПДР, і запровадити масове покарання пішоходів нарівні з водіями, щоб привчити їх до відповідальності". А з батьками, які переводять дітей через дорогу з порушенням ПДР, проводити роз'яснювальні роботи з залученням працівників соціальних служб, адже таке порушення вказує на повну безвідповідальність при вихованні дитини.

До кінця збору підписів залишилось: 14 днів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
всі водії святі і їздять виключно згідно ПДР
Відповісти
Ага ,а водії чесні і святі дотримуються ПДР,а пішоходи це чорти з рогами примушують "святих водіїв" і на червоне світло їхати і швидкість перевищувати,і машини на тротуар заганяють!Коли порядок з паркуваннями на тротуарах наведете,?!Згідно з ПДР тротуар не для машин,і на зауваження водії теж агресивно реагують!То може варто з свого ока колоду вийняти перед тим як шукати пилинку в чужому оці!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні