Волинській школі дали мільйон, який не можна використати

0
10
Волинській школі дали мільйон, який не можна використати
На ремонт старої школи в Турійську з Києва виділили мільйон гривень, але через помилку чиновників його довелося повернути. Допомогти навчальному закладу таки отримати кошти попросив народного депутата України В’ячеслава Рубльова на особистому прийомі громадян директор школи І-ІІ ст. ім. Ганни Жежко Володимир Поручнік.

На прийомі громадян у Турійську мешканці порушили перед нардепом і чимало інших проблем. Адже лише за один день В’ячеслав Рубльов прийняв у селищі близько 50 мешканців району.

Чи не найбільше нарікали жителі так званого мікрорайону «Містечко» – історичного центру Турійська. Місцеві мешканці відчувають себе відділеними і обділеними, бо, мовляв, про них ніхто не дбає. Так, люди хочуть, аби у їхньому мікрорайоні на повну працював кабінет фельдшера, мовляв, до центральної лікарні довго добиратися, а транспортного сполучення немає.

«Раніше, в 60-х роках, був медичний пункт, але його закрили, – розповідає одна із мешканок. – Треба йти через міст над річкою, по трасі, щоб в лікарні тобі зробили укол. І найбільше шкода старших людей, які змушені отак страждати».

Місцеві жителі кажуть, медичний працівник є, але вона тільки на пів ставки, а отже працює неповний тиждень. Тож просять народного депутата повпливати на керівництво ОТГ, щоб з бюджету громади виділили ще пів ставки фельдшеру.

А ще в Містечку розташована стара будівля школи І-ІІ ст. ім. Ганни Жежко. Директор освітнього закладу Володимир Поручнік розповідає: уже давно хоче зовні оновити навчальний заклад – утеплити його та замінити частину вікон. Цього року в липні ще попередній уряд виділив на школу мільйон. Тільки от використати його не можна.

«Хтось підготував документи з помилкою. Кошти прийшли в районний бюджет, але оскільки наша школа належить до Турійська, а Турійськ – це ОТГ, яке веде прямі бюджетні відносини з Кабінетом міністрів, то їх виділити нашій школі неможливо», – каже директор освітнього закладу.

Тобто кошти район повинен повернути в державний бюджет, а звідти їх знову мають виділити, але вже безпосередньо на ОТГ. За словами Володимира Поручніка, школа вже більш як 30 років не отримувала жодного фінансування і не має естетичного вигляду.

«Звісно, що цього року школа коштів уже не отримає. Тому доведеться їх шукати в бюджеті наступного року. Школа справді історична, і її варто підтримати, тим більше, що там навчається більш ніж 100 учнів», – каже В’ячеслав Рубльов.

На головному фото – під час святкування 145-річчя школи І-ІІ ст. ім. Ганни Жежко у Турійську, травень 2018 року

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні