Олія, оселедці, йогурт, макарони: на скільки різняться ціни на продукти в Польщі та Україні

6
-1
Олія, оселедці, йогурт, макарони: на скільки різняться ціни на продукти в Польщі та Україні
Волинські журналісти побували на закупах у Польщі. Тамтешні ціни на стандартний набір товарів у супермаркеті вразили дешевизною. Виходить, що навіть враховуючи вартість дороги, їздити за кордон по продукти вигідніше.

Про це пише ІА "Волинські новини" посилаючись на сюжет телеканалу "Аверс".

Мінімальна зарплата в Україні становить 4173 грн. На руки виходить 3359 грн. Якщо перевести в іноземну валюту, це $138 на місяць з вирахуваннями. У Польщі мінімальна заробітна платня становить 2250 злотих. На руки – 1634 злоті. Це $408 з вирахуваннями. Якщо перевести в українську валюту, то виходить, що польська мінімалка сягає 10 тис. грн уже зі всіма сплаченими податками.

Притім ціни у поляків значно доступніші, аніж в Україні. А деякі продукти харчування та побутові речі майже наполовину, а то й чи не утричі дешевші.

Йогурт у польському супермаркеті коштує 1 злотий, тобто 6 грн з копійками, у нас ціни на подібний продукт коливаються від 16 до 30 грн. Банани – 2 злоті (трохи більш як 12 грн), а в Україні за них правлять від 28 грн. Літр соняшникової олії у Польщі – приблизно 22 грн, у нас – 33-36 грн. 500-грамова пресерва оселедця – майже 40 грн, коли в Україні доведеться викласти 53 грн. Дуже дешеві у сусідів соуси. Скажімо, коли в них соус коштує 1,64 злотих, це приблизно 10 грн, то у нас ціна на подібний продукт буде майже втричі вищою.

Макарони у Польщі теж дешеві – на наші гроші виходить від 7 до 15 грн залежно від якості. У нас макарони, подібні до тих, що їх журналісти придбали в польському супермаркеті, коштують 18 гривень. Сік у Польщі вартує 2,5-3 злоті (це 15-20 грн), у нас – 30-31 грн.

Суттєва різниця і в цінах на засоби гігієни та побутову хімію. Наприклад, пральний порошок коштує у Польщі 10 злотих (60 грн). У нас же ціни на цей пральний засіб космічні. Навіть зі знижкою за нього українська господиня має віддати 159 грн, а без знижки – 244 грн.

Нині чимало наших земляків їздить на заробітки до Польщі. А поляки, які забезпечують українців чорновою роботою, до нас на екскурсії їхати не поспішають, кажуть, ціни у нас високі. Україна для Польщі може хіба запропонувати дешеві горілку, сигарети та робочу силу.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ото бізнесмени , олігархи,владо,робіть висновки,і поясніть як це так,і не розказуйте казки про якусь економічну обгрунтованість чергового здорожчання!!!
Відповісти
Може досить олігархам наживатися на злиденних українцях,і безперервно піднімати ціни!
Відповісти
порівняння недоречні... Ціни на акціях в Польщі порівнюють з українськими найдорожчими.
Відповісти
зато хімкі там ,продукти лайно,це дешева непотріб
Відповісти
Ви помиляєтесь там є вибір. Якщо ти хочеш їсти лайно, тоді купляєш дешеве і відповідно добре дорожче.
Відповісти
В наших продуктах набагато більше хімкі,я б сказала яду, ще й які ціни!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні