Луцьк – в переліку українських міст з найзабрудненішим повітрям

1
0
Луцьк – в переліку українських міст з найзабрудненішим повітрям
За даними Центральної геофізичної обсерваторії (ЦГО) ім. Б. Срезневського, серед міст з дуже високим рівнем забруднення в першому півріччі поточного року перебували (в порядку зниження) Дніпро і Маріуполь, з високим рівнем забруднення - Одеса, Миколаїв, Кам'янське, Кривий Ріг, Херсон, Київ, Луцьк, Запоріжжя, Рубіжне, Краматорськ та Лисичанськ, повідомляє Газета ua.

"Дуже високий і високий рівень забруднення повітря був обумовлений здебільшого значними середніми концентраціями формальдегіду, діоксиду азоту, фенолу, фтористого водню, оксиду вуглецю, завислих речовин", - констатується в дослідженні ЦГО.

У звіті наголошується, що загальний рівень забруднення атмосферного повітря в містах України в першому півріччі в 2019 році знизився за показником КІЗА (усереднений коефіцієнт індексу забруднення атмосфери, який визначається за п'ятьма компонентами з найвищою ГДК) з 7,6 до 7,1 у порівнянні з аналогічним періодом минулого року за рахунок зниження вмісту фенолу.

Оцінка стану забруднення атмосферного повітря в містах України здійснювалася за даними спостережень в 39 містах на 129 стаціонарних постах державної системи моніторингу гідрометеослужби. В атмосфері визначався вміст 22 забруднюючих речовин, включаючи вісім важких металів.

Найменш забруднене повітря в січні-червні 2019 року було в таких містах, як Горішні Плавні (на 39-му місці), Світловодськ (38), Ізмаїл (37), Олександрія (36) і Харків (35).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Їздить забагато різного мотлоху дорогами міста,як вітчизняного так і зарубіжного.Хоча і за новою машиною часом такий сморід що вчадіти можна.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні