У волинському місті відтворили традиції культури Середньовіччя

0
-2
У волинському місті відтворили традиції культури Середньовіччя
В суботу, 28 вересня у Володимирі-Волинському на території “Городище – Вали ІХ-ХІІІ ст” реалізували проєкт “Князівський шлях до трону”, в рамках втілення якого у гостей була можливість заглибитися в історичне минуле древнього міста, відвідати виставку-продаж декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва, скуштувати українських страв, а також стати свідками нового рекорду України.

Про це йдеться на сайті міста Володимир-Волинський.

Міський голова Петро Саганюк подякував організаторам та небайдужим людям, які долучилися до проведення дійства.

“Є початок – буде кінець. Думаю, депутати міської ради підтримають в тому, аби облаштувати це місце, зробити доріжки, провести освітлення, підготувати приміщення, адже тут можна розмістити картинну галерею, створити музей. Це прекрасна подія, яка прославлятиме наше древнє місто та Волинь”, – зауважив мер мер міста.

Петро Саганюк вручив сувеніри та подяки пленеристам Овнану Манукяну, Івану Мисюзі, Олегу Дубинчуку, Костянтину Сацуку, Сергію та Андрію Ничипорукам, які упродовж п’яти днів творили дива з дерева.

Заступник начальника управління культури з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації Віталій Стрільчук зауважив, що проведення таких заходів на території пам’ятки національного значення є одним із найважливіших кроків з реалізації державної політики у сфері культури.

“Докладемо максимум зусиль, щоб такі заходи проводились не лише в наступні роки, а й десятиліття. А за підтримки міської влади ця територія оживе і буде пам’яткою для нащадків”, – відзначив він.

Виконувач обов’язків виконавчого директора Волинського регіонального відділення Асоціації міст України Мар’яна Конончук висловила вдячність очільнику Володимира-Волинського, який незмінно є членом Правління АМУ і поряд з іншими вирішує питання, що визначають курс політичного та економічного руху українських міст, селищ та сіл. Вона наголосила, що проєкт “Князівський шлях до трону” на конкурсі “Малі міста – великі враження” був високо оцінений Міністерством культури і з ним вдалося перемогти кілька сотень конкурентів.

Представник Національного проєкту “Книга рекордів України” Олександр Шустерук привітав володимирчан з новим досягненням – найбільшим троном в країні – та закликав готуватися до майбутніх перемог.

“Є бажання бити рекорди – дерзайте”, – зазначив він.

Автори проєкту, серед яких директор Державного історико-культурного заповідника “Стародавній Володимир” Володимир Пикалюк, начальник відділу проєктної діяльності Володимир-Волинської міськради Любов Саць та різьбяр Сергій Ничипорук, подякували всім, хто підтримував ідеї та допомагав втілювати їх.

Під час дійства відбувалися різноманітні майстер-класи. Цікавили гостей ювелірна справа, гончарство, плетіння вінків, різноманіття іграшок, вироби із деревини, середньовічна кулінарія тощо.

Організаторам вдалося досягти головної мети – створення нового майданчика цікавого сімейного дозвілля. Захід відзначився створенням атмосфери давніх традицій культури Середньовіччя, її легенд і переказів у поєднанні з українським колоритом та гостинністю.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні