У волинській лікарні провели операцію в режимі онлайн

0
2
У волинській лікарні провели операцію в режимі онлайн
У Волинській обласній клінічній лікарні провели майстер-клас у проведенні операцій з ураженням периферійних артерій за допомогою сучасної рентген-ангіографічної системи "Філіпс".

Захід відбувся в рамках науково-практичної конференції на тему "Сучасні ендоваскулярні втручання в лікуванні оклюзійно-стенотичних уражень периферійних артерій різного генезу". Про це пише Волинь UA.

В гості до волинських колег завітали провідні спеціалісти з київського інституту хірургії та трансплантології імені Шалімова та з клініки Феофанія.

За словами завідувача відділення інтервенційної радіології №2 КП Волинської обласної лікарні, лікаря, судинного хірурга вищої категорії Юрія Легкодуха, операції такого рівня на нижніх кінцівках і без розрізів в Україні поки що майже не проводяться.

"Суть оперативного втручання полягає у видаленні тромбів з судин нижніх кінцівок за допомогою катетерів, стентів. Загалом буде проведено три онлайн-операції такого роду. Локалізація патологій є різна. Всі три пацієнти з Волині. Хід оперативного втручання журналісти та медики зможуть побачити онлайн, задати свої питання операційній бригаді, побачити як працює система "Філіпс", - зазначив Юрій Легкодух.

Лікар додав, що раніше в обласній лікарні вже проводили схожі оперативні втручання. Але тоді мова йшла про пацієнтів з легшими патологіями. Цього ж разу обрали складних пацієнтів, щоб показати рівень роботи медиків та сучасного обладнання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні