У районі на Волині селяни не можуть отримати землю через місцеве керівництво

0
6
У районі на Волині селяни не можуть отримати землю через місцеве керівництво
Народний депутат України В’ячеслав Рубльов провів перший прийом громадян у Локачинському районі Волині.

Відсутність водопостачання, проблеми із земельними ділянками та фінансування закладів освіти – з цими та особистими питаннями прийшли до нардепа В’ячеслава Рубльова мешканці Локачинського району.

Перше, з чим звернулися мешканці села Хорів – земельне питання. Кажуть: аби дійти правди, зверталися уже до правоохоронних органів, проте поки що реакції нема. Люди розповідають, що просили в свого сільського голови земельні ділянки. Спершу очільник сільради на цю пропозицію погодився. А пізніше, за словами мешканців села, почав підробляти документи сесії та відмовлятися від своїх слів.

«Спочатку, коли ми звернулися до сільського голови, аби нам надали землю, він відповідав, що її нема. Пізніше побачили в інтернеті, що з’явилася земля комунальної власності, тож знову звернулися із заявою. Сесія проголосувала за це. Але через місяць голова підробляє рішення сесії. І ми звернулися до поліції, в прокуратуру, в адміністрацію, але поки руху немає», – розповідає депутат Старозагорівської сільської ради Лариса Мельник.

Люди кажуть: В’ячеслав Рубльов допоміг нам зберегти школу і надав туди техніку, тож вірять, що допоможе і з цією проблемою розібратися. Ще під час прийому громадян народний депутат зміг поговорити з керівником Локачинського відділу поліції. Правоохоронець запевнив: справа рухається і на контролі.

А в селі Колпитів – проблема із водопостачанням. Люди розповідають: водопровід проклали ще за часів Радянського Союзу – мережі понад 30 років, і за цей час вона зносилася. Через постійні пориви люди змушені самотужки її ремонтувати. Щоправда, частина селян, змучившись, змогли облаштувати свердловини на воду. Ті ж, хто не має коштів (а здебільшого це люди пенсійного віку), через постійні пориви водогону змушені по кілька днів сидіти без води.

«Раніше цей водопровід належав колгоспу. Пізніше його передали на баланс сільської ради. Він обслуговує пів села, в тому числі садочок і школу. І зараз є порив, у садочку їсти варити немає на чому», – нарікає мешканка села Світлана Подаш.

Додають: за те, що вода з труб тече в землю, змушені платити. Минулого року під час опалювального сезону селяни платити за водопостачання більше, ніж за газ для опалення будинків.

«Люди не можуть замінити власним коштом цілий водопровід. А це 3 кілометри лінії. Голова ОТГ на нас не реагує», – додають люди.

Народний депутат каже: аби замінити водопровід, найперше потрібна проєктно-кошторисна документація. Її повинна зробити об’єднана громада.

«На заміну водопровідної мережі потрібні великі кошти, які відразу з місцевого, обласного чи державного бюджетів не виділить. Це робиться поетапно», – констатує В’ячеслав Рубльов.

Багато питань виникало щодо освіти. Зокрема, більше 5 звернень до депутата надали вчителі – в районі велика заборгованість з освітньої субвенції, тож педагоги бояться, що лишаться без зарплатні.

«Дуже багато людей прийшло, бо вони вірять, що депутат їм допоможе, адже у них до нього велика довіра і підтримка. Він завжди тримав на контролі проблеми Локачинського району, ще коли був депутатом обласної ради, тому ми знаємо, що він буде до нас так само відповідально ставитись уже як народний депутат», – наголосив голова Локачинської районної ради Володимир Мазурок.

До слова, за 2 години прийому громадян народний депутат встиг прийняти та вислухати більш ніж 50 мешканців Локачинського району.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні