«Тінь – це відповідь населення державі на неадекватне до нього ставлення», – Грігол Катамадзе у Луцьку

1
0
«Тінь – це відповідь населення державі на неадекватне до нього ставлення», – Грігол Катамадзе  у Луцьку
Всеукраїнська громадська організація «Асоціація платників податків України» (АППУ) спільно з територіальним відділенням АППУ у Волинській області 25 вересня провели засідання «круглого столу» з представниками органів виконавчої влади та українського бізнесу.

На заході обговорювали проєкт нового Податкового кодексу розвитку, підтриманого Українською радою бізнесу, яка об’єднує майже 80 громадських організацій, та концепцію Доктрини економічної безпеки України, розроблену авторським колективом експертів аналітичних центрів: Інституту соціально-економічної трансформації, Українського інституту майбутнього та Центру соціально-економічних досліджень CASE України.

Із Києва прибув Грігол Катамадзе – президент Асоціації платників податків України, колишній посол Грузії в Україні. До слова, Грігол Катамадзе нещодавно попросив у Президента Володимира Зеленського громадянства України і отримав його.

Учасники «круглого столу» зазначали, що тристоронній діалог бізнесу, влади та громадськості є дієвим інструментом для обговорення актуальних проблем бізнесу.

«Потрібно дати декілька років українцям самозайнятися, щоб вони не виїхали за кордон,– каже Грігол Катамадзе.– А тінь – не кримінал. Це відповідь населення державі на неадекватне до нього ставлення (з боку ж держави)».



«А без успішного самодостатнього бізнесу не буде успішної держави»,– акцентує Світлана Савчук, начальниця ГУ ДФС у Волинській області.

Присутні підтримали проєкт Податкового кодексу розвитку, який дає новий підхід до системи оподаткування, поліпшення адміністрування та спрощення умов ведення бізнесу.

Також вони закликали владу провести інституційну реформу податкової та митної служб, створивши єдиний орган, позаяк платники податків Волині неодноразово у своїх зверненнях акцентували увагу на відсутності реального механізму відповідальності посадових осіб правоохоронних органів за неправомірні дії.














Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
«А без успішного самодостатнього бізнесу не буде успішної держави»,– акцентує Світлана Савчук, начальниця ГУ ДФС у Волинській області.
з такими керовніками як савчук, точно не буде успішного бізнесу
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні