У віддалене село на Волині привезли бруківку. ФОТО

0
2
У віддалене село на Волині привезли бруківку. ФОТО
Для потреб жителів села Ревушки Турійського району Волині народний депутат України В’ячеслав Рубльов спільно з бізнесменом і благодійником Сергієм Балицьким привезли бруківку.

Її жителі села будуть вкладати навколо будівлі колишнього ФАПу, яку хочуть переобладнати під обрядовий дім.

Допомогти місцевим мешканцям В’ячеслав Рубльов пообіцяв ще перед виборами: коли тоді ще кандидат у народні депутати вперше сюди приїхав, то був вражений: в селі не залишилося нічого. Тут знищений клуб, валиться уже не діюча школа, ФАПу немає. За словами людей, до їхнього села ніколи не навідувався жоден депутат чи чиновник.

«Ми дуже хотіли зберегти приміщення колишнього ФАПу, щоб там зробити обрядову кімнату. ФАП уже давно не працює, але це єдина споруда, яка ще стоїть у нашому селі, – з прикрістю констатує місцева мешканка Діана Поліщук. – А сьогодні в нас починається процес відновлення села».

Жителі планують обкласти бруківкою по периметру колишнє приміщення ФАПу, щоб воно не підтікало та не осідало. Кажуть: в селі проблема з місцем для зібрання людей – ні сходи селян провести, ні навіть поминки.

«Ми привезли 30 квадратних метрів бруківки. Цього вистачить, аби зробити відмостку та викласти стежку. Це хороший початок для робіт і приклад для усіх, – розповів благодійник Сергій Балицький. – Селяни мають самостійно зробити відмостку та покласти її навколо приміщення, а також викласти стежку».

Крім того, за словами місцевих мешканців, у селі живе близько 20 дітей, яким немає де гратися. Тож тепер просять у народного депутата допомогти із облаштуванням дитячого майданчика.

«У Ревушках мешкає більш ніж сто людей і близько 20 діток. Багато ще приїжджають в гості. І дуже прикро, що вони не мають де гратися», – каже Діана Поліщук.

Для омріяного дитячого майданчика селяни вже вибрали місце – він буде майже посередині села, навпроти розваленого клубу. Але перше, чого потребують – це ремонт приміщення колишнього ФАПу. Планують із чотирьох кімнат дві об’єднати, зробити невеличке приміщення для кухні, аби тут можна було провести не тільки сходи селян, а й урочистості.

«Ми поступово починаємо втілювати наші обіцянки, – каже В’ячеслав Рубльов. – Ми також працюємо над тим, аби відремонтувати це приміщення, щоб люди змогли збиратися на свята. Свою пропозицію я вже направив до Кабінету міністрів, щоб реалізувати цей проєкт. Прикро, що за 28 років незалежності в Ревушках не було зроблено нічого за кошти державного, обласного чи місцевого бюджетів, тому, вважаю, що завдяки таким проєктам люди зможуть повірити, що влада нарешті стоїть обличчям до людей, чує їх і готова їм допомагати».


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні