Розповіли, скільки людей працюють на луцькому ринку незаконно

1
-5
Розповіли, скільки людей працюють на луцькому ринку незаконно
На центральному ринку в Луцьку виявили 50 працівників, які працювали без оформлення трудових відносин, а також 45 осіб, які здійснювали підприємницьку діяльність без належно оформлених документів.

Ще 442 торгові місця взагалі не обстежили, оскільки люди з них або втекли, або ці контейнери просто закрилися. Про це пише ІА Волинські новини.

Про це розповів начальник управління з питань праці Луцької міської ради Назарій Ігнатчук.

З його слів, протягом липня-вересня відповідно до розпорядження міського голови по детінізації заробітної плати та найманої робочої сили на Центральному ринку було проведено 12 рейдів. Зокрема, було обстежено 725 торгових місць включно з павільйоном та торговими місцями на вулиці.

«442 торгові місця взагалі не були обстежені, оскільки люди з них або втекли, або ці контейнери просто закрилися, тобто це підтверджує той факт, що особи здійснюють незаконну підприємницьку діяльність, зокрема не зареєстровані фізичними особами-підприємцями або ж були незареєстрованою робочою силою у підприємців», - поінформував Назарій Ігнатчук.

Він також зауважив, що за результами перевірки було виявлено 50 працівників, які виконували роботу без оформлення трудових відносин, та 45 осіб, які здійснювали підприємницьку діяльність без належно оформлених документів.

Відзначимо, що підприємцям дали десятиденний термін, аби вони виправили ситуацію. Назарій Ігнатчук каже, що за неоформленого працівника передбачено 125 тисяч штрафу, а по особах, які не зареєстровані підприємцями, збиратимуться дані та будуть скеровуватись в контролюючі органи – ДФС та відділення поліції, оскільки в їхніх діях є ознаки правопорушення, передбаченого статтею 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Теги: ринок, луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
бездарна влада продовжує своїми недолугими діями виганяти людей на заробітки по всьому світу
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні