Поліція затримала активістів, які блокували російське вугілля на Львівщині

1
1
Поліція затримала активістів, які блокували російське вугілля на Львівщині
Спецпідрозділи поліції затримала 28 активістів, які кілька тижнів блокували залізничні вагони з російським вугіллям на Львівщині.

Правоохоронці стверджують, що ті не реагували на законні вимоги розблокувати залізницю й чинили фізичний спротив. Про це пише ВВС Україна.

Поліція повідомила про п'ятьох постраждалих правоохоронців, один з яких потрапив у лікарню.

Всіх затриманих доправили до відділку поліції й встановлюють їхні особисті дані.

Одним з лідерів активістів був колишній депутат парламенту та екскомандир батальйону "Донбас" Семен Семенченко. Його також затримали.

Організація "Штаб блокади торгівлі з окупантами" вказує, що на станції Соснівка Сокальського району вони блокували сотні вагонів з російським вугіллям, яке мали надійти на збагачувальну фабрику в місті Червоноград.

Активісти вказують, що вугілля може мати стосунок до окремих проросійських депутатів парламенту.

Проте вдень 21 вересня поліція розігнала та затримала блокувальників. Активісти стверджують, що серед них багато місцевих ветеранів АТО та шахтарів, які протестували проти торгівлі з Росією та завезення звідти вугілля.

На сторінці Facebook організації виклали відео сутичок з поліцією та затримань.

Раніше поліція Львівщини повідомила, що порушила кримінальну справу за фактом блокування залізниці.

"21 вересня надійшла заява від керівництва одного з вугільних підприємств району про те, що в селі Сілець на залізничній колії станції "Соснівка" невідомі особи здійснюють блокування вагонів, завантажених вугіллям, чим наносять суттєву фінансову шкоду підприємству", - повідомили у поліції.

Ще вдень поліція стверджувала, що намагається "переконати правопорушників не чинити беззаконня.

"Якщо вони відмовляться виконувати законні вимоги поліцейських, ми будемо змушені застосувати заходи поліцейського примусу", - казали правоохоронці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А коли будуть затримувати проросійських активістів яких масова концентрація у верховній раді,і не тільки?Чи "іх там нєт"!?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні