--> Будівництво сільської школи, через яку волиняни їздили до президента – здешевили | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Будівництво сільської школи, через яку волиняни їздили до президента – здешевили

0
1
Будівництво сільської школи, через яку волиняни їздили до президента – здешевили
В облдержадміністрації дійшли згоди щодо здешевлення будівництва школи у Стобихівці.

Тимчасово в. о. голови Волинської обласної державної адміністрації Олександр Киричук, 19 вересня, зустрівся з ініціативною групою батьків, аби обговорити можливі варіанти здешевлення проекту по будівництву школи у селі Стобихівка Камінь-Каширського району. До обговорення долучилися будівельники, проектанти, освітяни, інформує пресслужба Волинської ОДА.

Нагадаємо, жителі села Стобихівка Камінь-Каширського району поїхали в Київ і два дні стояли під Офісом Президента України з вимогою розблокувати будівництво школи. Врешті жителі села Стобихівка Камінь-Каширського району зустрілися з Президентом.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:У селі на Волині через протест батьків діти не пішли до школи.

"Сьогодні ми створюємо дорожню карту будівництва школи. Однозначно, ми маємо оптимізувати проект відповідно до спроможності бюджету. Є декілька варіантів як це зробити – ми повинні сьогодні це визначити, аби почати будівництво за два-три тижні" – зазначив Олександр Криричук.

За його словами, нині ведуться перемовини з організацією, що виграла тендер на будівництво. Зокрема, йдеться про домовленість укласти договір субпідряду з волинською будівельною фірмою «Житлобуд-2», яка має чималий досвід зведення навчальних закладів в регіоні.

Разом з тим, комунальне підприємство «Волиньпроект» корегуватиме наявний проект, аби досягти здешевлення вартості та оптимізації приміщень.

Після обговорень з батьками та фахівцями Олександр Киричук озвучив найоптимальнішу пропозицію, на яку пристали й батьки, й будівельники, й освітяни:

"Школу будемо будувати одноповерхову, замість двоповерхової, адже облаштування ліфтів є обов`язковим та дороговартісним (близько 20 мільйонів гривень) елементом. Окрім того, розраховуємо на те, що школа буде дев`ятирічною, а не І-ІІІ ступенів. А зважаючи на те, що батьки відмовилися від навчання у дві зміни – збільшимо наповнюваність класів – до 30-35 учнів. Це основні зміни, – резюмував керівник області.

Уже до кінця цього тижня освітяни дадуть свої пропозиції проектній організації. А після корегування проекту, яке триватиме два-три тижні, почнуть будівництво.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні