На скільки забезпечені луцькі школи підручниками

1
-1
На скільки забезпечені луцькі школи підручниками
Луцькі школярі перших-четвертих класів та 11-тих стовідсотково забезпечені підручниками, решта — на 98 %.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

Яких підручників бракує розповіла завідувачка бібліотеки Луцького навчально-виховного комплексу №9 Неля Ігнатович.

«На 11-ий клас чотири предмети. І на 6-ий один предмет. На 11-ий клас має ще бути доставлено Історія України, Всесвітня історія, інформатика, Захист Вітчизни. На 6-ий клас — це історія України і Всесвітня історія — один підручник» – каже вона.

За словами керівниці луцького управління освіти Зіновії Лещенко частково у луцьких школах не вистачає підручників з історії та німецької мови.

«Ми формуємо замовлення відповідно до того очікуваного контингенту учнів, який би мали мати станом на 1 вересня чергового навчального року. Але, якщо за літо збільшується кількість дітей, що навчається у закладах, то підручники не можуть збільшитися. Бо їх однаково перерозподіляли по районах. Якщо наприклад, в одному районі було 1180 підручників з української мови, то звідки ж ті діти приїжджали до нас. Тобто там ця кількість дітей зменшувалась, а в нас збільшувалась. І загалом ті 2 відсотки показують нестачу підручників в основній школі» – пояснює вона.

Мама першокласниці Галина Юрчак про забезпечення підручниками розповідає таке:

«Нам дуже пощастило. Ми працюємо по програмі інтелектуал. І нам не потрібно купувати, забезпечувати підручниками через те, що це спеціалізована програма, яка не передбачає підручників, а лише зошити спеціалізовані. Це платна програма. Батьки купують зошити. На кожен місяць передбачений перелік зошитів. Ми отримуємо на кожен місяць окремий зошит, який включає всі предмети на тиждень, 250 гривень на місяць».

А от тато першокласника Юрій Тертичний розповів, що частину книжок купували за свої гроші: зоерема англійську, письмо, математику. Тато учня переконаний, що не повинно бути проблем із зошитами, книжками. "Це ж перший етап, це ж не спеціалізовані підручники. Якщо дитина хоче більше навчатися, тоді так. А якщо це загальнодоступні предмети, тоді повинно бути забезпечені», – висловив думку лучанин.

«Підручник видають один на двох, знаходять порозуміння, по черзі. Але, в бібліотеках інстальовані підручники. Тобто є е-версії підручників до яких можна прийти і взяти матеріал. Або є інша тека сформована класними керівниками. І тепер є вже актуальний ресурс обмін матеріалом у групах за яким можна домашнє завдання виконувати», – пояснює начальниця управління освіти, як виходять у школах із ситуації.

«На нашому сайті бібліотеки є електронні версії макетів цих підручників. Ми просимо, щоб максимально ознайомлювалися з цими версіями. Ну, і скачували ми собі, також можна в нас бібліотеці ознайомитися е-версіями» – пояснила бібліотекарка Луцького НВК №9.

За її словами цьогоріч луцький навчально-виховний комплекс замовив нові підручники на 2, 6 та 11 класи. Загалом це три тисячі підручників.
Детальніше в сюжеті:
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
...дежь. Брехня.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні