--> У Луцьку «зеленій зоні» хочуть надати статус скверу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку «зеленій зоні» хочуть надати статус скверу

0
1
У Луцьку «зеленій зоні» хочуть надати статус скверу
Статус скверу можуть надати «зеленій зоні», розташованій у Луцьку на вулиці Прогресу між будинками № 1, № 4, № 7, № 8.

Таке рішення депутати рекомендували до розгляду під час чергової сесії для того, аби забезпечити цю територію від забудови та використання не за цільовим призначенням.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження, повідомляє ІА "Волинські новини".

До членів профільної комісії звернулись місцеві мешканці, які попросили ухвалити рішення про закріплення за «зеленою зоною» на вулиці Прогресу статусу скверу. Як йдеться у зверненні, лучани остерігаються, що у майбутньому територію віддадуть під забудову. Саме тому депутатам запропонували затвердити його межі офіційно.

Депутати таке рішення підтримали. На думку обранців громади, статус скверу потрібно надати «зеленій зоні» на вулиці Прогресу з метою збереження та утримання у належному та впорядкованому стані зелених насаджень у місті, задоволення потреб мешканців прилеглих будинків у короткочасному відпочинку на свіжому повітрі, у комфортних умовах серед зелених насаджень.

«На вулиці Прогресу, між будинами №1,№4,№7,№8 розташована «зелена зона» площею 0,0214 гектари. Відповідно до Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України, сквер — це упорядкована й озеленена земельна ділянка площею від 0,02 гектари до 2,0 гектарів, що є елементом архітектурно-художнього оформлення населених місць, призначених до короткочасного відпочинку населення», - зазначила начальник відділу екології Луцької міської ради Оксана Лисак.

Депутати рекомендували ухвалити рішення про надання «зеленій зоні» на вулиці Прогресу статус скверу під час наступної сесії міської ради.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні