Чому головний архітектор Луцька не може спроєктувати сквер

2
7
Чому головний архітектор Луцька не може спроєктувати сквер
Частина членів виконавчого комітету Луцькради не розуміють, чим займається управління містобудування та архітектури і КП «Парки і сквери».

Про це стало відомо в середу, 18 вересня, на засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради.

Нагадаємо, в Луцьку оголосять всеукраїнський архітектурний бліц-конкурс, який дасть можливість визначити найкращу концепцію облаштування скверу на розі вулиці Стрілецької та проспекту Президента Грушевського.

Член виконавчого комітету Ігор Алексєєв заявив, що не розуміє доцільність проведення всеукраїнського конкурсу, бо в Луцькраді є управління архітектури. Мовляв, саме начальник управління Веніамін Туз та його команда мусять розробити та подати пропозиції на конкурс.

Своєю чергою Веніамін Туз пояснив, що головний архітектор міста – це не виконавець, а координатор, організатор.

«Наша участь у конкурсі – це конфлікт інтересів. Виходить, що ми подаємо свій проєкт на конкурс, виграємо і забираємо грошову винагороду? Це, безсумнівно, конфлікт. Як ми будемо пояснювати, чому перемогли саме ми?» – виступив Веніамін Туз.

Позицію Ігоря Алексєєва підтримав і член виконкому Ігор Муковоз. Він вважає, що головний архітектор мусить знати Луцьк, як ніхто інший. Відтак йому легше буде створити дійсно вдалий проєкт, який сподобається лучанам.

«Я переконаний, що, сидячи в якомусь Луганську чи Донецьку, чоловік не зробить нам сквер. У нас є цілий відділ», – виступив Муковоз.

Таку ж думку підтримав Олександр Серватович. Він вважає, що управління архітектури Луцькради мусить подати свою пропозицію на конкурс.

«Архітектура має перш за все висловити думку, що вона там бачить. Вона має нарізати чіткі побажання. Мусить залучати наших місцевих архітекторів, які знають Луцьк, переживають за нього, вболівають», – сказав він.

Секретар Луцькради Григорій Пустовіт сказав, що лучанам не забороняють брати участь у конкурсі. Всеукраїнський бліц-конкурс оголошують для того, аби зібрати якнайбільше ідей облаштування скверу.

«Це ж не перший конкурс, який ми оголошуємо на проєкт скверу. Чим більше фахівців візьме участь в цьому конкурсі, тим більший в нас є вибір. У нас є гіркий досвід конкурсу, яким ми оголосили на проєкт Старого ринку, але громада не прийняла такі результати. Якщо в цьому конкурсі будуть брати участь представники інших міст… Звісно, ми хочемо, щоб наші подавали пропозиції, вигравали, але це спортивний інтерес. І виграти в цьому конкурсі має тільки Луцьк», – виступив Пустовіт.

Член виконкому Ігор Алексєєв сказав, що лучани спершу мусять використати свої ідеї, свій ресурс, а не залучати всю Україну.

«У нас є «Парки і сквери», є куча спеціалістів. Якщо завтра ми почнемо обговорювати бліц-конкурс на ремонт ями на Кравчука… Я не розумію, чим в нас займається управління «Парки і сквери», управління архітектури, які мали б мати 124 ідеї. Можна долучити інвестора, можна долучити людей, які зроблять це абсолютно безплатно», – сказав Алексєєв.

У підсумку обговорення члени виконавчого комітету таки підтримали проєкт рішення про оголошення всеукраїнського бліц-конкурсу на кращий проєкт скверу в Луцьку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А головний архітектор зайнятий ,він розпродує дозволи на забудову історичної частини міста,та зелених зон міста.
Відповісти
А ще не мішало б впорядкувати територію за будинками по бульвару Дружби народів, 1, 1а та по вул. Бенделіані, 1а, 3а, 5, 7 як зелену зону.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні