--> Мар’янівська ОТГ Волині через бюрократичні перепони може не отримати грошей від держави | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Мар’янівська ОТГ Волині через бюрократичні перепони може не отримати грошей від держави

0
-6
Мар’янівська ОТГ Волині через бюрократичні перепони може не отримати грошей від держави
Народний депутата України В’ячеслав Рубльов та голова Волинської обласної ради Ірина Вахович спільно звернулися до прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, аби Кабінет Міністрів вніс Мар’янівську громаду до переліку ОТГ, які у 2020 році співпрацюватимуть із держбюджетом.

Відповідне звернення народний депутат передав у вівторок, 17 вересня, прем’єр-міністру України.

Як відомо, Мар’янівська об’єднана територіальна громада була створена у червні цього року. До її складу увійшли села Борисковичі, Брани, Довгів, Ржищів, Бужани, Борочиче, Цегів, Широке, а також адміністративний центр – селище Мар’янівка Горохівського району Волині.

Для вирішення питань, пов’язаних із фінансуванням у 2020 році, Мар’янівська об’єднана територіальна громада звернулась до Волинської обласної державної адміністрації та Волинської обласної ради, яка своєю чергою внесла зміни у Перспективний план формування території громад Волині. Однак вищенаведене рішення не врахували при затвердженні розпорядження Кабінету Міністрів України №65-р від 13.02.2019 року «Про внесення змін до перспективного плану формування території громад Волинської області», і Мар’янівська об’єднана територіальна громада не була внесена до Перспективного плану формування території громад Волинської області.

Аби вирішити цю проблему, Мар’янівська об’єднана територіальна громада зверталася до Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Щоправда, жодної відповіді керівництво ОТГ досі не отримало.

«Якщо Мар’янівську об’єднану територіальну громаду не внесуть до Перспективного плану формування території громад, ця ОТГ у 2020 році не зможе отримувати жодні трансферти із державного бюджету. Це – порушення вимог статті 7 Конституції України, яка встановлює, що в Україні визнається і гарантується місцеве самоврядування. Ця ситуація може призвести до соціальної напруги», – зазначив В'ячеслав Рубльов.

Депутат вимагає від уряду вирішення цієї проблеми, адже, на його думку, відсутність фінансування Мар’янівської ОТГ з держбюджету призведе до катастрофи: без державних коштів ОТГ не зможе фінансувати найголовніші соціальні сфери – освіту та медицину.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні