--> В Росії стався вибух у центрі вірусології | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Росії стався вибух у центрі вірусології

0
-1
В Росії стався вибух у центрі вірусології
У Росії під Новосибірськом у державному науковому центрі вірусології “Вектор“, який має одну з найповніших у світі колекцій небезпечних вірусів, стався вибух.

Про це пише російська служба “Радіо Свобода”, передає сайт Новини.

У “Росспоживнагляді” кажуть, що на п’ятому поверсі шестиповерхового лабораторного корпусу під час ремонтних робіт вибухнув газовий балон, після чого виникла пожежа на площі 30 квадратних метрів. Зараз вогонь ліквідовано. Постраждав один робітник. З опіками другого і третього ступеня його було доставлено в лікарню.

У “Росспоживнагляді” наголосили, що в приміщенні, де стався вибух, не було біологічно небезпечних речовин. При цьому в будівлі наукового центру вибито всі шибки.

У свою чергу, мер наукового міста Кольцово Микола Красніков, де розташований “Вектор”, заявив, що на момент ремонту лабораторний корпус за призначенням не використовувався. Красніков уточнив, що вибух стався під час підготовки до фарбувальних робіт, і також запевнив, що загрози біологічної небезпеки немає.

Державний науковий центр “Вектор” був заснований у 1974 році. Він є одним з найбільших у Росії науково-виробничих комплексів, що ведуть фундаментальні дослідження в галузі природничих наук. У 1970-1980-і роки в центрі велася розробка біологічної і бактеріологічної зброї, а також засобів захисту від неї.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні