У Волинській обллікарні запрацювала нова миюча-дезінфікуюча машина

0
-2
У Волинській обллікарні запрацювала нова миюча-дезінфікуюча машина
У Волинській обласній клінічній лікарні минулого тижня отримали, здійснили монтаж, провели навчання та ввели в експлуатацію миючу-дезінфікуючу машину, придбання якої стало можливим завдяки реалізації у краї субпроєкту «Вдосокналення медичної допомоги хворим із хворобами системи кровообігу у Волинській області».

Про це повідомили на сторінці субпроекту у фейсбуці.

ТОВ «ДМ-Проект» стало переможцем тендеру NCB-G № 6.2.2.3 «Закупівля обладнання для дезінфекції та стерилізації кардіохірургічного обладнання та інструментів». Угоду підписали наприкінці травня, а постачання здійснили у перший тиждень вересня. Власне, на Волинь привезли як машину, так і формальдегідний стерилізатор інструментарію. Вартість постачання – майже 120 тисяч євро, виробник обладнання – AT-OS S.r.l ( Італія), а стерилізатору – МMM Munchener Medizin Mechanik GmbH (Німеччина).

До цього у Волинській обласній клінічній лікарні подібної техніки не було. Інструменти, які використовувалися під час кардіооперацій, автоклавували, що відображалося на їхньому терміні служби, особливо мікроінструментів. А миття-чистка була справою рук медичних сестер та санітарок. Як уточнює завідувач відділення кардіохірургії ВОКЛ Володимир Пецентій, нова миюча-дезінфікуюча машина, звичайно ж, значно краще впорається із подібною роботою, продовжить термін служби інструментів та, що не менш важливо, полегшить роботу молодшого медичного та технічного персоналу медзакладу.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні