У місті на Волині ціни на воду зростуть удвічі

1
3
У місті на Волині ціни на воду зростуть удвічі
У 2020 році зросте вартість на централізоване водопостачання та водовідведення. Плата за воду для нововолинців зросте на 96%.

Метою зміни тарифів є приведення їх до економічно обґрунтованого рівня, – інформує підприємство на сайті.

Згідно з розрахунками прогнозовані тарифи на водопостачання та централізоване водовідведення зростуть на 96 % або 18,77 грн., вартість метра кубічного води та стоків разом – 38,28 грн. з ПДВ в т. ч.

централізоване водопостачання – 20,34 грн. за 1 м. куб. з ПДВ;
централізоване водовідведення – 17,94 грн. за 1 м. куб. з ПДВ;
На сьогодні тарифи наступні: централізоване водопостачання – 8,96 грн. за 1 м. куб. з ПДВ; водопостачання – 8,96 грн. за 1 м. куб. з ПДВ. Діють вони з 5-го квітня 2019 року.

На сайті водоканалу повідомляють, що з часу встановлення тарифів очікується зростання складових витрат вартості послуг, а саме: на оплату електричної енергії, придбання реагентів та паливно-мастильних матеріалів, оплату праці та збільшенням видатків на сплату податків, зборів та інших витрат, передбачених порядком формування тарифів.

Крім того, у 2020 році підприємство «Нововолинськводоканал» розпочинає сплату відсотків за користування кредитом та основної суми субкредиту в рамках спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проекту «Розвиток міської інфраструктури-2», очікувана сума до сплати у 2020 році становить 22,8 мільйони гривень, що збільшує тариф на 45,3%.

Зростання тарифу відбулося за рахунок таких основних його складових:

витрат на оплату праці на 33% у зв’язку із зростання прожиткового мінімуму з 1 грудня 2019 року 2102 грн та застосуванням коефіцієнту 1,6 до нього;
амортизаційних відрахувань;
фінансових витрат та на сплату основної суми кредиту;
зменшення обсягів реалізації на 5,7%.
“Пропозиції та зауваження щодо встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення приймаються протягом 14 календарних днів з дня опублікування цього повідомлення за адресою: Нововолинськ, проспект Перемоги, 20 або на електронну адресу: vodokanal@nov-rada.gov.ua (із зазначенням в темі листа «зауваження і пропозиції до тарифів»)“, – йдеться в повідомленні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Підвищення зарплат-підвищення цін,і так безкінечно.Роздування інфляції.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні