На волинських автозаправках продавали пальне із завищеними цінами

0
4
На волинських автозаправках продавали пальне із завищеними цінами
В межах повноважень, визначених Законом України «Про Антимонопольний комітет України», Волинським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України здійснюється моніторинг за рівнем роздрібних цін на світлі нафтопродукти, що реалізуються суб’єктами господарювання, які діють в межах Волинської області.

ТзОВ «Укр-Петроль» на АЗС в межах смт Локачі і довколишньої 10-кілометрової території встановаили значно вищого рівня ціни на світлі нафтопродукти, ніж на інших АЗС ТзОВ «Укр-Петроль» в області, повідомили на сайті Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Зазначені дії ТзОВ «Укр-Петроль» щодо встановлення та застосування протягом січня - квітня 2019 року завищеного рівня цін на високооктанові бензини та дизельне паливо, містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом першим частини другої статті 13, пунктом 2 статті 50 Закону України “Про захист економічної конкуренції” у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку роздрібної торгівлі високооктановими бензинами та дизельним паливом в межах смт Локачі і довколишньої 10-кілометрової території, шляхом встановлення таких цін реалізації товару, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку.

Враховуючи вищезазначене, адміністративною колегією територіального відділення розпочато розгляд справи та здійснюється збір доказів.

У разі доведення порушення законодавства про захист економічної конкуренції на ТзОВ «Укр-Петроль» буде накладено штрафні санкції відповідно до статті 52 Закону України “Про захист економічної конкуренції” та зобов’язано припинити порушення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні