Волинянина, який до смерті побив чоловіка, хочуть помістити в психлікарню замість ув’язнення

0
-3
Волинянина, який до смерті побив чоловіка, хочуть помістити в психлікарню замість ув’язнення
Прокурори наполягають на госпіталізації волинянина, який до смерті побив знайомого, до психіатричного закладу із суворим наглядом.

Про це повідомили в пресслужбі прокуратури Волині.

Ковельська місцева прокуратура скерувала до суду матеріали кримінального провадження із клопотанням про застосування до 26-річного раніше судимого мешканця села Битень Ковельського району, який до смерті побив 59-річного ковельчанина, примусових заходів медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом.

В квітні ввечері неподалік магазину на вулиці Незалежності у Ковелі молодик під час конфлікту зі знайомим ударив його кулаком в обличчя, а після того, як потерпілий упав – ще і ногою в голову, завдавши травм, від яких чоловік помер у лікарні.

Зловмисника затримали, повідомили про підозру в завданні умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 121 КК України) й взяли під варту.

Згодом експертиза засвідчила, що чоловік перебував у стані неосудності через наявне у нього психічне захворювання, відтак прокурори клопочуть про застосування до нього примусових заходів медичного характеру.

Довідково: згідно ч. 5 ст. 94 КК України госпіталізація до психіатричного закладу із суворим наглядом може бути застосована судом щодо психічно хворого, який вчинив суспільно небезпечне діяння, пов’язане з посяганням на життя інших осіб, а також щодо психічно хворого, який за своїм психічним станом і характером вчиненого суспільно небезпечного діяння становить особливу небезпеку для суспільства і потребує тримання у психіатричному закладі та лікування в умовах суворого нагляду.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні