Митрополит Михаїл очолив празник луцького храму в мікрорайоні ЛПЗ. ФОТО

0
12
Митрополит Михаїл очолив празник луцького храму в мікрорайоні ЛПЗ. ФОТО
З нагоди престольного свята, 10 вересня, владика Михаїл відвідав парафію Преподобного Іова Почаївського у Луцьку (б-р Дружби народів, 16) й очолив Божественну Літургію.

Про це повідомила пресслужба Волинської єпархії ПЦУ.

Архієрей звернувся до присутніх із проповіддю, поставивши за приклад Божого угодника, на честь якого названо храм. Адже саме такі люди, які достойно пройшли багато випробувань, «пройшли свою Голгофу» отримують життя вічне. Бо коли у сучасному світі ми шукаємо усі шляхи, аби обійти труднощі, завтра можемо завершити свій земний шлях і не отримати вічного.

За Богослужінням настоятеля громади священника Олександра Вронського піднесено до сану протоієрея.

Під час традиційного хресного ходу навкого храму несли копію чудотворної ікони Божої Матері «Відрада і радість», яку о. Олександр привіз із Афону, та образ Іова Почаївського з частинкою мощей. У торжестві празника взяли участь луцькі декани: міський – протоієрей Михайло Онищук, районний – протоієрей Володимир Присяжнюк, інше духовенство цих благочинь.

Нагадаємо, Іовопочаївська парафія в обласному центрі молода. Чин заснування храму митрополит Луцький і Волинський Михаїл здійснив на цьому місці в лютому 2015 р. 19 червня наступного року Патріарх Філарет заклав капсулу у підмурівок церкви. А перша архієрейська літургія відбулося рівно рік тому.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні