Нардепи з Волині вшанували депортованих українців

0
1
Нардепи з Волині вшанували депортованих українців
Народний депутат України В’ячеслав Рубльов спільно колегами-парламетарями Іриною Констанкевич та Євгенією Кравчук взяв участь у панахиді біля Пам’ятного Хреста жертвам голодомору та політичних репресій в Україні.

Жалобні заходи відбулися в Києві 9 вересня. Саме цього дня виповнилося 75 років від початку депортації українців з Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Південного Підляшшя, Лобачівщини та Західної Бойківщини.

За словами В’ячеслава Рубльова, його рідні по маминій лінії – холмщаки.

«Бабусю примусово виселили з рідної домівки, посадили в товарний поїзд та вивезли в Дніпропетровську область. Вона ніколи не полишала думки повернутися на Холмщину і саме тому з часом оселилася у Луцьку, ближче до малої батьківщини. Саме тому питання депортації українців таке важливе для мене, адже це трагічна сторінка в історії моєї родини та родин тисяч українців», – зазначив народний депутат.

Він додає, ті, хто постраждав внаслідок примусового переселення, повинні бути визнаними в українському законодавстві та отримувати пільги, які передбачені в Законі «Про статус ветеранів війни».

«Тому ми зініціювали законопроєкт щодо визнання депортованими тих українців, яких примусово у 40-х роках виселили з території Польської Народної Республіки», – наголосив В’ячеслав Рубльов.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні