--> На День міста до Луцька завітали караїми з Литви. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На День міста до Луцька завітали караїми з Литви. ФОТО

1
0
На День міста до Луцька завітали караїми з Литви. ФОТО
У Луцьку в рамках святкування Дня міста відбувся інтеркультурний фестиваль «Палітра культур».

Участь у фестивалі 7 вересня взяли понад 20 художніх колективів з міст-партнерів Луцька з Литви та Польщі, національно-культурних товариств міста, а також місцеві мистецькі колективи і виконавці – ансамбль танцю «Волиняночка», фольклорний гурт «Чачка», ансамбль народної музики «Волиняни» та Галина Конах, інформує пресслужба Луцької міськради.

Виступаючи на відкритті фестивалю, секретар Луцької міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, зокрема сказав:

«З особливою радістю зазначу, що приємно зустрічати караїмський колектив з Тракаю Литовської Республіки, адже караїми – це складова нашого міста, частина нашої історії та спільноти».

Представники найбільш колоритних етносів Луцька та гості з міст-побратимів презентували лучанам та гостям міста свою автентичну музику, пісенне надбання, танці, красу національного одягу та розмаїття страв національних кухонь.

Фестиваль проходив у рамках реалізації у Луцьку Програми Ради Європи «Інтеркультурні міста» (ІСС), учасниками якої є 126 міст із 33 країн світу.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На фото дітки у білому не вихованці Конах, а ансамбль «Співаночка» - керівник Тетяна Єрошик! Ляп видання)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні