Волинський хоспіс не готовий приймати хворих. ВІДЕО

1
1
Волинський хоспіс не готовий приймати хворих. ВІДЕО
Обласний хоспіс 6 вересня переїхав із Луцька до села Боголюби. Раніше цей заклад працював на території онкодиспансеру. Відтепер буде на місці, де було гематологічне відділення обласної лікарні.Ні лікарі, ні хворі не задоволені умовами після переїзду!

Про це йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

У п’ятницю, 6 вересня, вранці медики перевезли двох пацієнток хоспісу в нове приміщення. Персонал – невдоволений переїздом.

Старша медична сестра Наталія Шляхта каже, не мають доступу до ліжка з двох сторін. Умовами не задоволені.

Тимчасово виконуючий обов’язки директора обласної лікарні "Хоспіс" Олександр Галапчук обурюється, як можна за 5 днів забрати двоповерхову будівлю з хворими?

Пацієнтка Любов Павелко перебуває в хоспісі два місяці. Каже, що невдоволена умовами, в які її перевели. «Там було набагато нам зручніше, ми там теж були по двоє в палаті, та й палата була ширша. Ми приїхали і немає ні жалюзі, ні москітних сіток. Жіночка 82 роки – вона гіпертонік. Ввечері комарі, душно, вікно не відчиниш, немає, чим дихати», – розповіла хвора.

Медсестра Тетяна Савчук додала, що нове приміщення поки не готове до обслуговування побутових потреб пацієнтів: «Нас переводять на голе відділення, була площа 900 кв. м, тепер 500. Ми не маємо ні кухні, ні пральні. Немає моргу – це є хоспіс. Людина вмре – де я її маю діти?»

Не придатні для належного функціонування і харчоблок відділення обласної лікарні у Боголюба та пральня.

«В нас пральня повинна бути поруч, на одному й тому ж місці. Дівчата можуть принести брудну постіль, попрати її і забрати, як належно. Я дивилася, там такі радянські машинки – пара з однієї валить, з іншої, вона зігниє, – розповіла прачка Інна Грин.

Старша медична сестра Наталія Шляхта сказала, шо керівник попередив, що буде скорочення – звільняють його і 20 працівників лікарні.

Олександр Галапчук не розповів, хто йому сказав про скорочення. Інформацію про це спростувала і керівниця відділу комунального майна обласної ради Мирослава Якимчук:

«Щоби, як мінімум, попередити людей про скорочення – має бути розпорядчий документ власника, його немає. Звідки така інформація в вашого керівника – я не знаю. Мені про такі речі ніхто не сказав. - Нема кухні, нема пральні. – Є кухня і є пральня. Я розумію, що ви хочете мати свою пральню і свій харчоблок, але це йдуть видатки з обласного бюджету. Зараз коштів немає.»

Керівник хоспісу Олександр Галапчук розповів, що разом з пердставницею облради Мирославою Якимчук вирішили не перевозити пацієнтів сюди, доки повністю не облаштують заклад для роботи колективу і постійного перебування хворих. Зробити це планують наступного тижня.

Медичний директор обласної лікарні «Хоспіс» Наталія Рябченюк обурена,як можна в такі умови привезти хворих і щоб там працював колектив? Меблі по кабінетах не стоять, по палатах. Все це накидано тут. Це треба спочатку нормальні зробити умови, так само з харчоблоком, з пральнею і тоді лише перевозити хворих.»

Двох пацієнток тимчасово перевели до реанімаційного відділення лікарні в Боголюбах. Дев’ятеро – залишились у старому приміщенні хоспісу в будівлі обласного онкодиспансеру.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я за те,щоб скоротили працівників обласної,районної адміністрації,вони дійсно забирають великі кошти з державного бюджету,а цим людям які захворіли на таку страшну недугу потрібно створити всі належні умови ,а медперсоналу в першу чергу.,!!!Всі ходимо під Богом,треба пам'ятати прр це!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні