Майно нічного клубу в Луцьку арештовувати не будуть – рішення суду

3
-2
Майно нічного клубу в Луцьку арештовувати не будуть – рішення суду
Волинський апеляційний суд розглянув клопотання прокурора про арешт будівлі на вулиці Ковельській, 16 у Луцьку, де розташований розважальний заклад «Mojo Hall». Як і Луцький міськрайонний суд, Волинський апеляційний суд відхилив клопотання.

Нагадаємо, прокуратура подала апеляційну скаргу на ухвалу судді Луцького міськрайонного суду Волинської області, який 19 серпня не погодив арешт майна закладу.

Розгляд скарги прокурора у Волинському апеляційному суді відбувся в п’ятницю, 6 вересня.

Головував на засіданні суддя Василь Подолюк. Учасники колегії – судді Олег Клок та Петро Філюк.

Як розповів на засіданні прокурор Тарас Гуцуляк, слідчий відділ головного управління Нацполіції у Волинській області розслідує справу про безпідставне, на думку слідства, звільнення від сплати пайової участі в розвиток інфрастуктури міста Луцька і Луцького району власників низки об’єктів будівництва при введенні їх в експлуатацію. Звільняли власників від сплати протягом 2015-2017 років. Кримінальне провадження слідчий відділ поліції порушив ще в липні 2018 року, а в серпні 2019-го прокурор звернувся до Луцького міського суду, аби той наклав арешт на будівлю, що на Ковельській, 16 у Луцьку, де нині розташований нічний клуб «Mojo Hall».

За словами адвоката Сергія Книша, який представляв одного із власників будівлі, під час звернення до Луцького міськрайонного суду прокурор просив арештувати майно, мотивуючи своє клопотання тим, що потрібно провести експертизу об’єкта. І щоб не дати можливості власникам будівлі до приходу експерта внести в неї якісь зміни, потрібно накласти на майно арешт. Водночас, як зазначив Сергій Книш, за час, що минув від рішення Луцького міськрайонного суду, експерт побував у будівлі. Жодних перешкод йому не чинили, тому, на думку захисту, накладати арешт немає підстав.

Прокурор Тарас Гуцуляк пояснив, що арешт майна не означає припинення роботи закладу, який там розташований. А захисник Сергій Книш заявив, що вбачає у намаганні накласти арешт спробу «кошмарити бізнес».

Суть кримінального провадження, яке розслідує поліція, в тому, що посадовці Луцької міської ради звільнили власника будівлі – лікаря Миколу Цюха – від сплати пайової участі в розвиток інфраструктури міста на підставі того, що він задекларував після реконструкції відкриття на Ковельській, 16 медичного діагностичного центру. Та замість центру постав розважальний заклад.

Тепер власником будинку є вже не Микола Цюх, а вісім підприємців, в яких бізнесмен Роман Хорзов орендує приміщення для роботи «Mojo Hall» – закладу, де є ресторан, нічний клуб, фітнес-центр, актова зала. Справа, як зазначали на суді і прокурор, і адвокати, і судді, набула розголосу в ЗМІ (хоча насправді – у соцмережах). Пишуть про 10 мільйонів гривень, хоча це загальна сума, яку недоотримали бюджети Луцька і Луцького району через звільнення власників будівництва від сплати пайової участі. Об’єктів, щодо яких триває кримінальне провадження, чимало, і лише на один прокурор просить накласти арешт. Як зазначали адвокати, прокурор хоче «хоч щось».

Підозрюють в незаконних діях щодо будівлі на Ковельській, 16 в Луцьку посадовців Луцької міської ради. Суддя Олег Клок запитав прокурора, чому сторона обвинувачення не просить арештувати їхнє майно, а підприємців – власників майна? На що пролунала відповідь, мовляв, технічна документація на будівлю підроблена.

Проте представники власників – адвокати Назарій Щербик і Сергій Книш – переконували: всі документи в повному порядку. Ба навіть розповідали, що в будинку цілком вистачає приміщень для відкриття сучасного медичного центру.

Порадившись, колегія суддів вирішила: апеляційну скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді Луцького міськрайонного суду про відмову у задоволенні клопотання про арешт майна відхилити, а рішення Луцького міськрайонного суду від 19 серпня залишити без змін. Рішення остаточне й оскарженню не підлягає.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якого милого Гуцуляк при посаді ще???
Відповісти
Бабло Рулить(
Відповісти
На початок будівництва і під час будівництва в паспорті проекту писало, що це буде медичний заклад. Якого милого замість медзакладу зробили нічний клуб? Невже це не порушення будівельного законодавства?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні