Коли Прилуцька сільська рада остаточно стане частиною Луцька

0
5
Коли Прилуцька сільська рада остаточно стане частиною Луцька
Перший заступник міського голови Григорій Недопад повідомив, що для остаточного приєднання сіл Прилуцької сільської ради до Луцька ще потрібно пройти експертизу в Києві. Тільки тоді Прилуцька сільська рада остаточно стане частиною Луцька. Після приєднання Луцька міська рада збереже свою назву, а Прилуцька сільська рада називатиметься Прилуцьким старостинським округом.

Про це Григорій Недопад написав у фейсбуці.

Нагадаємо, жителі чотирьох сіл добровільно приєдналися до Луцька.

"Сьогодні зроблено ще один істотний крок на шляху приєднання Прилуцької сільської ради до Луцька – депутати Луцької міської ради одноголосно схвалили проект рішення про добровільне приєднання територіальної громади Прилуцької сільської ради до територіальної громади міста Луцька", – зазначив перший заступник.

"Рухаємось впевнено і поетапно, із дотриманням всіх передбачених законом процедур. Після рішення про згоду на приєднання, що було прийнято на попередній сесії Луцької міської ради, створено робочі групи у Луцьку під моїм керуванням та у селі Прилуцьке, яку очолив сільський голова.

Спільно ми напрацьовували комплекс заходів по розвитку наших громад, які будемо застосовувати після приєднання. Сьогодні, відповідно до процедурних вимог, Луцька міська рада прийняла рішення про схвалення проекту рішення про приєднання.

Проекти рішень із напрацьованими ініціативами Луцька і Прилуцької сільської ради буде направлено до Києва на експертизу і відповідність Конституції України. Після проходження експертизи в Прилуцькій сільській раді відбуватиметься робота по оформленню архіву всіх існуючих документів, а це досить тривала і кропітка справа. У підсумку, орієнтовно в жовтні-листопаді, Прилуцька сільська рада остаточно стане частиною Луцька", – зазначив Григорій Недопад.

Також він повідомив, що Луцька міська рада збереже свою назву, а Прилуцька сільська рада називатиметься Прилуцьким старостинським округом.

"Всі села збережуть свою назву, ми станемо однією територією, на якій буде здійснювати управління Луцька міська рада і Луцький міський голова. Прилуцький старостинський округ теж буде представлений депутатами, яких обере місцева громада, у Луцькій міській раді. Після об’єднання площа Луцька, яка зараз становить 42 км кв., збільшиться ще на 32 км кв.", – пояснив перший заступник.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні