У Володимирі хочуть переобрати скандального секретаря міської ради

0
17
У Володимирі хочуть переобрати скандального секретаря міської ради
На 20 вересня заплановане чергове засідання сесії Володимир-Волинської міської ради. Серед 41 питання порядку денного є й таке: «Про обрання секретаря Володимир-Волинської міської ради». Зареєстроване воно депутатами від місцевого осередку «Самопомочі», давніми опонентами «бютівського» секретаря міської ради, заступника міського голови Олега Свідерського.

Нагадаємо, заступника мера Олега Свідерського, якого спіймали на хабарі, відсторонили від роботи.

Фракція «Самопомочі» (керівник – Віра Сєргеєва) у міській раді уже давно не монолітна. Хоча зберегла свою опозиційність. На відміну від інших депутатських фракцій («УКРОП» (Сергій Радкевич) та «Свобода» (Сергій Коба)), що заходили до міської ради після Революції гідності, у 2015 році, і виступали опонентами комсомольсько-комуністичного режиму чинного міського голови.

Але цього разу позиція депутатів від «Самопомочі» цілком збігається з реалізацією далекоглядних планів Петра Саганюка. Адже усунення секретаря міської ради, не зовсім ручного Свідерського, дозволяє міському голові вирішити одне з найважчих свої завдань – передачі влади у Володимирі лояльному наступнику.

Петро Данилович неодноразово заявляв, що більше не балотуватиметься на посаду мера. Але допустити до влади некеровану людину також не може.

Його вибір уже давно припав на керівника міського підприємства теплових мереж Сергія Кобу. Колишнього палкого «свободівця», націоналіста та непримиренного борця за правду з «режимом Саганюка».

Після родинних сварок, що мають фінансову складову, цей популіст змушений був покинути посаду директора на підприємстві ТзОВ «3К», де виступає співзасновником, та виторгувати голосами підконтрольних йому депутатів тепле місце на комунальному підприємстві. А після втрати підтримки побратимів йому нічого не залишилося, як віддано служити новому сильнішому гравцеві, яким завжди був у Володимирі багаторічний міський голова.

І тепер Петро Саганюк може зробити Сергія Кобу секретарем міської ради та своїм наступником. А якщо міський голова ще й достроково припинить свої повноваження і дасть можливість новообраному секретареві тимчасово стати мером Володимира, то це дозволить Кобі набрати необхідний рейтинг для боротьби у складній передвиборчій гонці. І колишній запеклий опонент Петра Даниловича, який на піку своєї опозиційності у 2014 році боровся за мерське крісло з нинішнім головою, а тепер найвідданіший соратник міського голови зможе стати його наступником.

Чи свідомо діють у цій ситуації місцеві депутати від «Самопомочі»? Хтозна. Швидше ні. Але сліпа неприязнь, невміння вести діалог, згуртувати і визначитися з пріоритетами та відсутність конструктивізму може зіграти з ними злий жарт.

А чинний міський голова вчергове продемонструє політичну майстерність і вміння кулуарної боротьби. Його реакція на поширену днями інформацію щодо зміни секретаря міської ради на повністю залежного керівника теплових мереж не забарилася.

Фото з вільного доступу. Перший зліва – Сергій Коба
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
17

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні