Розповіли, через що отруїлися у відомому закладі Луцька

0
3
Розповіли, через що отруїлися у відомому закладі Луцька
Результати епідеміологічного розслідування спалаху в кафе «Базилік» у Луцьку виявили, що причиною спалаху є сальмонела.

Повідомляє Волинський обласний лабораторний центр.

Нагадаємо, у Луцьку у кафе «Базилік» отруїлися люди. За медичною допомогою з ознаками гострої кишкової інфекції звернулися 8 осіб, і троє з них – діти.

Факторами передачі послужили епідемічно небезпечні страви – суші з використанням сирого морського окуня, який придбаний в торгівельному комплексі «Пасаж» без супровідних документів, товарно-транспортної накладної. Культури сальмонел, виділених від хворих та морського окуня, є ідентичними.

Обставинами, що сприяли виникненню спалаху, є незадовільний санітарний стан приміщень кухні, порушення умов зберігання сирої та готової продукції, порушення технології приготування страв, недотримання правил особистої гігієни працівниками харчової потужності.

При дослідженні змивів з обладнання, інвентарю, посуду виділені бактерії групи кишкової палички в 72%, стафілокок – в 2,5%.

Персонал закладу обстежений на патогенну мікрофлору, у 9 виявлено стафілокок, а в офіціантки кафе – сальмонелу, яка не ідентична культурі сальмонели, виділеної від хворих. Працівники, які є носіями сальмонели та стафілококу, відсторонені від роботи для проведення лікування та контрольних обстежень.

В осередку проведено комплекс протиепідемічних заходів, заключна дезінфекція з наступним лабораторним контролем її якості.

Всі 10 хворих проліковані та виписані в задовільному стані.

Заклад відновив роботу з 30 серпня.

Для проведення позапланового заходу державного нагляду в кафе та вжиття заходів реагування щодо недопущення поширення інфекційного захворювання залучено Держпродспоживслужбу Луцька.
Теги: отруєння
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні