--> Українці повинні мати право на створення законів, – В’ячеслав Рубльов. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Українці повинні мати право на створення законів, – В’ячеслав Рубльов. ВІДЕО

0
-5
Українці повинні мати право на створення законів, – В’ячеслав Рубльов. ВІДЕО
Завдяки змінам до Конституції, за які проголосували народні депутати України, перелік суб’єктів законодавчої ініціативи суттєво розширився. Зокрема, відтепер право на законодавчу ініціативу мають право всі українці, а не лише Президент, народні депутати України та Кабінет Міністрів України.

Зміни до статті 93 Конституції України нардепи внесли під час пленарного засідання 3 вересня. Ініціатором законопроекту став Президент України Володимир Зеленський.

Законопроект пропонує до списку «законодавців» додати «народ», а саму статтю доповнити формулюванням: «Закон приймається відповідно до вимог законодавчої процедури, визначеної Конституцією України та законами України».

У пояснювальній записці до законопроекту зазначено, що внести зміни до Конституції необхідно тому, що нинішній перелік суб'єктів законодавчої ініціативи «є звуженим та позбавляє можливості виступати таким суб'єктом безпосередньо народ України як єдине джерело влади».

За словами народного депутата України В'ячеслава Рубльова, така ініціатива Президента давно на часі, адже запит суспільства – на народну законодавчу ініціативу.

За законопроект проголосували 338 народних депутатів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні