Мистецтво абстракції. Відбулась презентація картин в «Промені». ФОТО*

0
0
Мистецтво абстракції. Відбулась презентація картин в «Промені». ФОТО*
В суботу, 31 серпня, в артпросторі «Коридор», що на третьому поверсі РЦ «Промінь», презентували творчість художників Едуарда Соловйова та Миколи Ампілогова, які створюють мистецтво в жанрі абстракції.

Якщо на класичних картинах можна одразу зрозуміти що на них зображено, то абстракція – доволі суб'єктивне мистецтво, адже кожен може побачити тут щось своє.

Чіткість ліній, яскраві насичені кольори, це те, що виділяє роботи Миколи Ампілогова. Дивлячись на його роботи заряджаєшся позитивом. Як каже сам художник, абстракція - це спроба намалювати те, чого не існує.

«Це спроба вирушити в напрямку абсолютно невідомого, нового і не буденного. Кожна сесія малювання є вправою для досягнення стану творчості, творчість - є свобода, а свобода - найвища цінність.
Таким чином полотно стає полем для внутрішньої подорожі, полем гри в якій кожен рух продиктований пошуком свіжого повітря вільних форм, кольорів та текстур.

Імпульс штовхає вирушити в цю подорож, розпочати гру, побачити свої межі, побачити структуру свого світу і, можливо, дещо більше.»

Натомість, роботи Едуарда Соловйова кардинально відрізняються від інших картин цього жанру. Що цікаво, творчістю художник почав займатись лише півроку назад.

В його роботах переважають темні кольори, а дивлячись на картини, розумієш що «це я вже десь бачив», в кожному полотні можна розгледіти свій неповторний образ, це ніби заплутаний лабіринт і в кожному лабіринті свій неповторний світ.

«Один крок? Куди? Ось тут вже кожен вирішує сам... Можливо то крок на зустріч собі?... Крок на зустріч новому відчуттю, іншому стану, баченню, сприйняттю… А може то крок до свободи?»

Микола Ампілогов
Микола Ампілогов
Едуард Соловйов
Едуард Соловйов
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні