У райцентрі на Волині відбулося свято водного хрещення. ФОТО

2
7
У райцентрі на Волині відбулося свято водного хрещення. ФОТО
Біля Локачинського ставка відбулося водне хрещення.

Чимало людей зібралися, щоб розділити з прихожанами місцевої Української Церкви Христа Віри Євангельської величну мить – обряд водного хрещення, - пише Район.Локачі.

Було помітним хвилювання винуватців торжества, які одівшись у символічне біле вбрання, чекали важливого у своєму житті таїнства. На березі гучно лунали милозвучні композиції релігійного спрямування.

Вокально-інструментальний гурт церкви через творчість прославляв Бога, закликав усіх ставати на шлях покаяння. А оскільки дійство відбувалось на наступний день після головного державного свята, то звучали й пісні-молитви за світле майбутнє України. До сердець присутніх своїми проповідями достукувались пастор Локачинської церкви ХВЄ Валерій Петренко, духовний наставник цих вірян у Варшаві Ігор Вознюк, перший заступник єпископа Волинського об’єднання УЦХВЄ Василь Паламарчук, місіонер Микола Данко.

Наголошувалось на важливості прийняття хрещення саме у дорослому віці, також на тому, що таїнство має супроводжуватись повним зануренням у воду, оскільки це символізує смерть для гріха і нове життя для Бога. І ось урочиста мить нарешті настала…

Десять людей – як молодь, так і старше покоління, один за одним опускались з головою у прохолодну воду, свідомо приймаючи хрещення. У цей момент радість й благодать сповнювали їхні серця. Новоохрещених привітали теплими словами, квітами та солодощами рідні та друзі. А далі на них чекало перше причастя у церкві.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
бєлоє браЦЦтво)))
Відповісти
То все таке. Хочуть люди так жити - їх право. Тільки поясніть мені одне - чому християнки так собою не переймаються? Волосся і обличчя не фарбують, зачіска - «бабетта» чи просто розпущене, одяг - подіум «гумки». Натомість чоловіки - і вибриті і гарно вбрані і стрижка непогана
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні