--> Як волиняни допомогли аргентинцю знайти родичів в Україні | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як волиняни допомогли аргентинцю знайти родичів в Україні

0
1
Як волиняни допомогли аргентинцю знайти родичів в Україні
Днями ціла спецоперація розгорнулася на Волині довкола історії аргентинця з українським корінням - Родріго Ісзчик.

Хлопець розмістив публікацію на одному з інформаційних сайтів Ковеля з проханням допомогти розшукати родичів у селі Журавлине, розташованому у Старовижівському районі неподалік Ковеля.

Про це пише Ковельpost.

Як зазначає сам Родріго, він був здивований, коли на його пост відгукнулося близько 20 ковельчан. Одні пропонували знайти інформацію в архівах, інші – хотіли підвезти до села, ще одні – готові були запросити додому на ніч. В результаті спільної допомоги родичі знайшлися.

Ще у 1939 році родина Родріго, а саме сім’я дідуся, переїхала з України до Парагваю. Через рік, 15 річний дідусь Родріго самотужки переїхав до Буенос Айресу, де почав працювати і навчатися у місцевому виші.

Через два роки йому вдалося перевезти до Аргентини і своїх батьків. Родріго із захопленням розповідає історію свого дідуся, адже саме його характер та безстрашність надихнули хлопця приїхати до України на пошуки свого коріння. Саме з 88-річною племінницею свого дідуся Родріго зумів побачитися днями у селі Журавлине. Старенька добре пам’ятає родичів Родріго. Окрім того, має давнє фото дідуся хлопця, копію якого сім’я Родріго має в Аргентині.

Неабияк допомогла у пошуках сім’я Шульгачів, що проживають у Люблинці (Ковельський район). Вони не лише запросили хлопця до себе додому, але й відвезли його до села та допомогли з перекладом.

Одразу після пригод на Волині, Родріго поїхав шукати родичів своєї бабусі у місто Харків. За дивним збігом обставин, колись його дідусь познайомився в Аргентині з дівчиною-українкою, яка була родом із Харкова.

Родріго був захоплений гостинністю волинян і обіцяв під час наступної поїздки до Ковеля привезти і своїх батьків.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні