Скільки грошей треба, аби зібрати дитину в школу. ГАМАНЕЦЬ

0
2
Скільки грошей треба, аби зібрати дитину в школу. ГАМАНЕЦЬ
Середній чек шкільного гардеробу збільшився на 50%. Одягнути хлопчика до школи обійдеться в середньому в 1 510 гривень, дівчинку – 1 660 гривень.

Найдорожчий елемент гардеробу – взуття, на OLX воно коштує 370 гривень в середньому. На канцелярію ж доведеться закласти близько 500 гривень.

Хлопчик vs дівчинка: кого дешевше зібрати до школи
З 20 червня 2019 року шкільна форма не обов’язкова в освітніх закладах, проте одягати дитину в школу все одно потрібно. Тож в допомогу батькам аналітики OLX порахували, скільки в середньому обійдеться зібрати дитину до школи в 2019 році.

Минулого року середній чек на шкільний одяг був меншим приблизно наполовину – розповідають аналітики. У 2018 році комплект одягу для хлопчика вартував 1 000 гривень в середньому, цьогоріч вартість основних речей до школи для хлопчика склала 1 510 гривень.

Сюди увійшли пара штанів, взуття, дві сорочки та спортивний костюм з кросівками. Найдорожче зі всього обійдуться кросівки, середня ціна на OLX складає 340 гривень в середньому і спортивна форма – 300 гривень. Проте можна заощадити і придбати спортивне б/в взуття за 200 гривень і форму за 150.

Щодо дівчаток, шкільний гардероб обійдеться на 150 гривень дорожче. Комплект з 2-ох блузок, спідниці, взуття, сарафану, спортивної форми та кросівок вартуватиме близько 1 660 гривень. Минулого року батькам дівчинки це коштувало близько 1 105 гривень. Найдорожчою річчю з комплекту стало взуття. Нове обійдеться на OLX у 490 гривень, а вживане можна знайти за 250 гривень.



Середній чек на канцтовари
Жоден день в школі не мине без шкільної канцелярії. Цьогоріч середній чек на канцтовари склав 516 гривень в середньому. Сюди входять 2 кулькові ручки, 2 звичайні олівці, набір кольорових олівців, щоденник, лінійка, 10 зошитів, фломастери і набір для малювання (акварельні фарби та альбом).

Найдорожче зі всього обійдуться фломастери – 70 гривень в середньому і набір кольорових олівців та щоденник. Їхня ціна склала 50 гривень.

До порівняння минулого року середній чек на стандартний набір канцтоварів майже не відрізнявся і складав близько 500 гривень. Додатково можна придбати пластилін, його середня ціна – 47 гривень і набір кольорового паперу – 32 гривень.



Ціна за рюкзак зросла майже на 20%. Минулого року можна було обрати як новий рюкзак, так і б/в у хорошому стані за 300 гривень, цього року середня вартість склала близько 355.

Нова сумка для спортивного взуття обійдеться у 80 гривень. Можна заощадити майже половину суми, якщо брати таку ж річ тільки вживану.

Ще одним корисним предметом у дитячому рюкзаку стане контейнер для їжі. Новий коштуватиме 90 гривень, б/в – близько 62 гривень.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні