«Не пустимо! Буде війна!» – мешканці волинського села про видобування бурштину

1
-3
«Не пустимо! Буде війна!» – мешканці волинського села про видобування бурштину
Мешканці волинського села знову виступили проти видобування бурштину біля їхніх населених пунктів. На сесію Любешівської ОТГ прийшли мешканці села Деревок, які висловили свою незгоду щодо можливого видобутку бурштину на території Любешівщини.

Про це пише Любешівська районна газета "Нове життя".

29 серпня у сесійній залі Любешівської селищної ради було багатолюдно – на зустріч із представниками Міністерства екології, КП «Волиньприродресурс» прийшли жителі Любешівської ОТГ. Люди вкотре висловили свою незгоду щодо можливого видобутку бурштину на території Любешівщини.

Прибули на зустріч в основному лише жителі Деревка.

Громадські слухання звіту з оцінки впливу на довкілля планової діяльності КП «Волиньприродресурс» - видобування бурштину на ділянці Камінь-Каширська-1 (площі Бірки та Деревок) – обов’язкова процедура, відповідно до законодавства. Але на них не вирішують, чи будуть далі видобувати бурштин, і не ухвалюють жодних рішень. Захід проводять з метою вивчення громадської думки, занотування зауважень та пропозицій. На цьому неодноразово наголошували ті, хто приїхав до Любешова: представник Національного екологічного центру України Ігор Шупель, заступник директора КП «Волиньприродресурс» Анатолій Капустюк, очільник підприємства, яке готувало звіт з оцінки впливу на довкілля Вадим Гончарук.

«Ми вас сюди не запрошували. Цього громадського обговорення просто вимагає законодавство», - прозвучало з їхніх вуст на репліку людей, що вони не хочуть чути жодного аналізу, а прагнуть, аби зрозуміли нарешті їхню позицію: селяни не допустять видобутку бурштину біля своїх населених пунктах. Однак аналіз озвучили, відповіли на запитання та зауваження присутніх.

Але що б не говорили розробники та замовники звіту, які б цифри не наводили щодо можливих надходжень до місцевих бюджетів, люди стояли на своєму: вони – проти видобування бурштину біля їхніх населених пунктів.

«Не пустимо! Буде війна!» - звучало із залу.

Насамкінець селищний голова Олег Кух закликав представників КП «Волиньприродресурс» проводити широку інформаційну роботу серед місцевого населення щодо планів своєї діяльності, організовувати зустрічі з громадами. Інакше, поки не буде згоди жителів на видобуток бурштину на території Любешівської ОТГ, і влада буде проти цього.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Земля селян,то і їм вирішувати що робити.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні