Власники елітного майна на Волині заплатили 22 мільйона податків

0
3
Власники елітного майна на Волині заплатили 22 мільйона податків
Громадяни-власники вартісної нерухомості вже сплатили до місцевих бюджетів Волині 22,3 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Про це повідомили впресслужбі ГУ ДФС у Волинській області.

У визначені законом строки фахівці територіальних органів ДФС в області сформували і надіслати 28950 податкових повідомлень-рішень власникам вартісного житла та нежитлового майна, що підлягає оподаткуванню про нараховану суму податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

«Загалом в області позитивна динаміка сплати майнових податків. Щодо оподаткування нерухомості, то більшість громадян-власників нерухомості вже виконали свій обов’язок і перерахували на бюджетні рахунки громади, на території якої розміщується об’єкт оподаткування, суму податку.

До 30 серпня це повинні зробити всі власники нерухомості, які отримали відповідні податкові повідомлення-рішення. Власне це й буде реальний фінансовий внесок у розвиток громади тих, хто володіє вартісним майном», - зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів наголосила, що у Центрах обслуговування платників кожен громадянин може отримати фахову консультацію щодо особливостей оподаткування майна.

Отож, якщо Ви власник нерухомого майна, яке повинно оподатковуватися, але не отримали повідомлення, – відвідайте Центр обслуговування платників при державній податковій інспекції з тим, щоб провести звірку. Завдяки звірці наявних в органах ДФС даних про власників нерухомості громадяни уникнуть зайвих нарахувань та формування податкового боргу. Варто врахувати, що для внесення змін до інформаційних ресурсів власники нерухомості при собі обов’язково повинні мати документ, що посвідчує особу та правовстановлюючі документи на майно.

Довідкозагалом власники нерухомості у січні-липні 2019 року поповнили бюджети Волині на 64 мільйони гривень, що на 47 відсотків більше проти аналогічного періоду торік.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні