У Луцьку 77 років тому вбивали під музику. ФОТО

4
-4
У Луцьку 77 років тому вбивали під музику. ФОТО
25 серпня у Луцьку відбулося вшанування пам'яті жертв єврейського Голокосту.

Про це інформують у пресслужбі Волинської ОДА.

У 77-му річницю розстрілу євреїв, у мікрорайоні Вересневе міста Луцька зібралася місцева єврейська община, представники влади та громадськості, нащадки загиблих.

Варто зазначити, що саме в тому місці, де встановлено пам'ятник загиблим, у серпні, вересні, грудні 1942 року розстрілювали євреїв із міста Луцька і навколишніх населених пунктів. Тут вирили три рови, кожен з яких сягав 150 метрів у довжину та 8-10 метрів у глибину. Аби не було чути крику людей, вбивці вмикали музику. До слова, в період до Другої світової війни населення Луцька більше 50% складали євреї. Вони будували школи, будинки, облаштовували дороги в обласному центрі Волині.

У день пам'яті представники громадської общини зачитали поминальну молитву, зробили екскурс в історію, продемонстрували філософську постановку «У кожної людини є ім'я», в якій діти зображали невинно вбитих юристів, лікарів, письменників, будівельників, митців тощо. Насамкінець присутні поклали камінці та квіти до меморіального каменю.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А хто вбивав ?
Відповісти
А хто вбивав ?
Відповісти
Звичайно москалі.
Відповісти
А наші 'вреї зараз москалям підгавкують (прізвища не називатиму-вони всім відомі)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні