--> Як у Луцьку проходитиме фестиваль середньовічного духу «Князівський бенкет» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як у Луцьку проходитиме фестиваль середньовічного духу «Князівський бенкет»

0
2
Як у Луцьку проходитиме фестиваль середньовічного духу «Князівський бенкет»
У Луцьку 25 серпня пройде фестиваль середньовічного духу «Князівський бенкет».

Про це повідомляє пресслужба Луцької міської ради.

Захід перенесе відвідувачів в історичну епоху середньовіччя древнього Лучеська на Стиру. Основоположною подією фестивалю є з’їзд європейських монархів 1429 року, коли до Луцька для дипломатичних переговорів прибули королі, монархи, імператори та інші поважні гості з усієї Європи. Після проведення цього заходу наше місто було нанесене на усі європейські карти, а слава про з’їзд збереглась у віках!

Фестиваль присвячений 590-й річниці цієї події.

Як повідомляє Луцька міська рада, його організатори докладають максимум зусиль аби захід був цікавим і пізнавальним для людей різних вікових груп та інтересів, щоб «Князівський бенкет» став справжнім родинним, сімейним, міським святом!

Гості фестивалю матимуть змогу поринути у середньовіччя: ознайомитись з буденним і святковим життям міщан і князівського двору, лицарськими боями, забавами, майстер-класами традиційних ремесел та кухнею часів середньовіччя.

“Кожен новий фестиваль готує для відвідувачів цікаві й несподівані сюрпризи. Не буде виключенням і цьогорічний. Як завжди, тихенько заглянемо у шпаринку за лаштунки фестивалю.

А там…кравці роблять останній шов на новому вбранні Князя, готують святкові плаття чарівні панночки, начищають до блиску обладунки перед турніром найвідважніші бійці луцької «Айна Бери», прислухаючись чи не чути часом дзвону підков коней лицарів Ордену Паладинів та кінного театру «Каретний двір». Проводять останні репетиції музичні гурти «Бурдони Черна», «Аколлада», «Вервечка», «Kings & Beggars» з танцюристами з «Бельтайну». Придворні вчені дами й мужі дописують останні рядки пізнавальних наукових лекцій. Вчать ролі актори театру «ГаРмИдЕр» і студії «Догори дригом». Пакують найкращий крам поважні купці й вмілі ремісники, вирушаючи на святковий ярмарок. Варять свіже пиво монахи, пасічники наливають у бочки запашний мед. А у далекому Мінську закінчують вкладати валізи артисти гурту «PAWA» аби вирушити в дорогу до Луцька, де вони вперше проведуть для гостей князя Вітовта Середньовічну дискотеку”, — інформує Луцька міська рада.

“Незабутні враження, приємні емоції, цікаві призи гарантовані. А що ще треба, аби гарно провести час з родиною чи друзями? Не пропустіть цю яскраву та видовищну подію. Приходьте всі. Тут буде Луцько”, — запрошують на фестиваль усіх охочих.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні