--> Волинську вишивку зобразили на поштових марках | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинську вишивку зобразили на поштових марках

0
18
Волинську вишивку зобразили на поштових марках
"Укрпошта" зобразила вишивку чотирьох областей України на марках, серед яких і Волинська область.

Про це інформує прес-служба “Укрпошти”.

"Укрпошта" до Дня Незалежності України представила чотири марки із серії “Українська вишивка — код нації”, що зображують зразки вишивки Черкаської, Волинської, Чернівецької та Чернігівської областей.

Спецпогашення знаків поштової оплати відбулося у Національному центрі народної культури “Музей Івана Гончара”, автентичні вишиванки з фондів якого відтепер є на марках.

Фрагменти вишивки вдруге стали сюжетами знаків поштової оплати. У 2018 році “Укрпошта” випустила першу частину однойменної серії. Тоді на марках були зображені зразки вишивки Вінниччини, Київщини, Львівщини та Полтавщини.

“Укрпошта традиційно зображує на сюжетах марок унікальність традицій та культури України. Це те, що нас єднає і те, що формує нашу національну ідентичність. Цього разу ми продовжили серію знаків поштової оплати із вишивками різних регіонів України, які мають свої унікальні техніки та узори. Українські вишиванки відомі на увесь світ. Їх одягають зірки Голівуду, відомі співачки. Тематика української вишивки стала також сюжетами колекцій світових будинків моди. Пишаюся, що українці відроджують традиції і наше національне вбрання переживає розквіт”, — відзначив перший заступник генерального директора “Укрпошти” Олександр Перцовський.

За інформацією із відкритих джерел українським майстриням відомо близько 100 видів і технік вишивання (гладь, хрестик, низь, мереження, тощо), майже 250 видів вишивальних швів.

Тираж кожної марки із серії “Українська вишивка – код нації”, що зображують зразки вишивки Черкаської, Волинської, Чернівецької та Чернігівської областей – 140 тисяч примірників. До кожної марки випустили конверт.

Всього за роки незалежності “Укрпошта” випустила 1777 марок та блоків, які розповідають про історію, культуру, архітектуру та природні пам’ятки, видатних особистостей, сучасність, спортивні досягнення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
18

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні