Чи може поліція штрафувати «євробляхерів»

1
-2
Чи може поліція штрафувати «євробляхерів»
Національна поліція України в рамках чинного законодавства може застосовувати штрафи для власників автомобілів на іноземній реєстрації за порушення при переміщенні авто, оскільки має доступ до митних баз.

Про це повідомив у коментарі УНІАН голова Державної митної служби України (ДМС) Максим Нефьодов. «У поліції є доступ до митних баз. Моє розуміння - так», - сказав Нефьодов, відповідаючи на запитання про те, чи має право поліція від сьогодні не лише зупиняти авто на єврономерах, а й застосовувати штрафи.

Нагадаємо, від сьогодні, 22 серпня, набули чинності штрафні санкції за порушення при переміщенні транспортних засобів з іноземною реєстрацією. Зокрема, за новими правилами, у разі перевищення терміну доставки авто особистого користування та комерційного призначення, а також перевищення термінів тимчасового ввезення від 20 до 30 діб, передбачено штраф у розмірі 85 тис. грн, понад 30 діб, а також у разі втрати або розкомплектації авто - 170 тис. грн або конфіскація.

Раніше заступник голови Офісу президента Руслан Рябошапка заявив, що в багатьох випадках неможливо реалізувати чинне законодавство в цьому питанні, позаяк є технічні проблеми з обміном інформацією між Нацполіцією і Митною службою, тому поліція не може знати, чи порушив автомобіль терміни в'їзду, і відповідно фактично не може застосувати штраф.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
розкомплектації авто - 170 тис. грн або конфіскація

Конфискация чего???))))))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні