Як тисячі лучан освятили фрукти у соборі в центрі міста. ФОТО

0
2
Як тисячі лучан освятили фрукти у соборі в центрі міста. ФОТО
У день Преображення Господнього у Свято-Троїцькому соборі відбулося Богослужіння з нагоди свята.

Ще вранці Театральний майдан Луцьку окупували продавці композицій з соломи та квітів, букетів з маківок, дідухів з колосся. Свій товар також презентували продавці меду, яблук, груш та інших фруктів. Так, віряни, які не встигли підготувати кошик вдома, могли придбати усе біля храму.

Цікаво, що голова пресслужби в Волинській єпархії УПЦ Віктор Аніпко зазначив, що по-церковному має освячуватися тільки виноград. Оскільки ж наш край не дуже виноградний і у цей час дозрівають яблука, то люди несуть і їх.

«Є повір'я, що до Спаса не можна їсти яблук. Особливо вагітним. І більшість людей не їдять яблука, чекають, щоб почути молитву на їхнє освячення. Проте канонічної заборони не їсти їх – немає», – сказав священник.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Луцьку святкують Яблучний Спас. ФОТО

На території Свято-Троїцького собору, що в центрі Луцька, – тисячі вірян. Тут три черги – одна в храм і дві до священників, які оперативно святять плоди та квіти, які сьогодні принесли лучани.






Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні