Які сорти картоплі вирощують на Волині

1
15
Які сорти картоплі вирощують на Волині
Загалом на Волині росте 79 тисяч гектарів картоплі різних сортів. Їх садять використовуючи нові технологію. Хімікатів практично не дають.

Про це йдеться в сюжеті Сфери ТВ.

У селищі Торчин на День поля збиралися картоплярі, що організував місцевий фермер, який займається розведенням насіння картоплі. У нього їх 70 сортів. Чоловік підтверджує, що люди, які мають мало поля, почали відмовлятися ві садіння картоплі. Але великі компанії продовжують займатися вирощенням цієї культури.

Керівник фермерського господарства Володимир Шегедин розповідає, що мають постійних партнерів, для яких садять насіння, відтак у них немає проб зі збутом. Було й таке навесні, що люди приїждали, хотіли купити насіння, а не було, що продати.

Великих підприємств, які займаються насінням картоплі в області – чотири. Їм привозять сорти з Польщі, Нідерландів, співпрацюють з офіційними дистрибюторами. Один із них Андрій Колесник каже, що возить насіння з Німеччини – зазвичай тієї картоплі, яка довго зберігається, і яку можна переробити.

Приміром переробні сорти на чіпси, на переробку на хрохмаль, картоплю "фрі".

Один з цікавих сортів – "Серелла". Один кущ від 12 до 20 картоплин.
Загалом українці розводять картоплю рожевого, жовтого, чи фіолетового кольорів. Її чимало, але вона рідко зберігається протягом тривалого часу, тож вирощують не багато.

Загалом на Волині росте 79 тисяч гектарів картоплі різних сортів. Їх садять використовуючи нові технологію. Хімікатів практично не дають.

Директор департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко каже, використовують в основному органіку. Не беруть мінеральних добрив, хімічний захист не всі використовують.

Ранню картоплю вибиратимуть в кінці серпня, а розпал сезону припаде на середину вересня.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
15

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що вони пишуть. Майже вся фермерська картопля на хімії. А органіки ті поля майже не бачили. Вже в селі не знайдеш пари коней. І корови скоро не побачиш.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні