Озвучили новий прогноз: до скількох гривень впаде ціна за долар

0
0
Озвучили новий прогноз: до скількох гривень впаде ціна за долар
В Україні курс долара з 19 серпня почне планомірне зниження з 25,3 до 25,1 грн/$. Цю позначку валюта зможе досягти до 26 серпня.

Такий прогноз OBOZREVATEL озвучив аналітик Володимир Мазуренко.

"Гривня буде ревальвувати найближчий тиждень як мінімум. Зараз є точка рівноваги і це близько 25 грн за долар. Те, що зараз валюта продається дорожче, тимчасовий фактор. Варто очікувати ревальвації", – відзначає експерт.

Відзначимо, в НБУ заявили, що не планують зупиняти зміцнення національної валюти. Відповідно до заяв заступника директора департаменту монетарної політики і економічного аналізу НБУ Володимира Лепушінского, такі дії суперечили б на меті домогтися зниження інфляції до 5%, а також несли б інші загрози для економіки країни, повідомили в прес-службі Нацбанку.

В Україні у 2019 році середній курс долара становитиме 29,08 грн/$, йдеться в опублікованому Міністерством економічного розвитку й торгівлі консенсус-прогнозі.

Водночас у грудні американська валюта продаватиметься вже по 30,42 грн/$. Так, у 2020 році середній курс буде 30,9 грн/$ (у грудні – 32 грн/$), у 2021-му долар може подорожчати до 31,65 грн/$ (33,8 грн/$ у кінці періоду).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні